Ο κορονοϊός κλείνει σχολεία και πανεπιστήμια στην Ιταλία μέχρι τα μέσα Μαρτίου

Απόφαση “βόμβα” από την ιταλική κυβέρνηση εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού! Σε αυτο-απομόνωση για προληπτικούς λόγους υπουργός, ο κορονοϊός ακυρώνει το ταξίδι Ματαρέλα στη Μοζαμβίκη. “Φωνές” να σταματήσουν για έναν μήνα όλες οι αθλητικές διοργανώσεις.

Με μια απόφαση “βόμβα”, η κυβέρνηση στην Ιταλία ανακοίνωσε πως από αύριο κλείνει, σε όλη τη χώρα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει κατά της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η Ιταλία, η μεγαλύτερη εστία της επιδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός στην Ευρώπη, θρηνεί 27 νεκρούς και “μετρά” εκατοντάδες κρούσματα. Η απόφαση να κλείσουν έως τις 15 Μαρτίου όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας ελήφθη σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη (04.03.2020) και μετά την εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής που χθες είχε προτείνει “λουκέτο” για έναν μήνα και σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις στην Ιταλία!

Όλα αυτά ενώ ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Στέφανο Παρουανέλι έθεσε τον εαυτό του σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους, λόγω του ότι συνεργάτης του προέκυψε θετικός στον ιό!

Ο κορονοϊός ακυρώνει ταξίδι του Ματαρέλα

Εξαιτίας του κορονοϊού, ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, αναγκάστηκε να ακυρώσει το προγραμματισμένο ταξίδι του στη Μοζαμβίκη, όπου επρόκειτο να βρεθεί από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου.

Εξαιτίας των μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, ενδέχεται να ακυρωθούν και οι εκδηλώσεις και οι συναντήσεις της 8ης Μαρτίου για την Γιορτή της Γυναίκας.

Με πληροφορίες από repubblica.it