Κριτική στον δήμαρχο για τις ΣΔΙΤ στο ΠΠΓΝΛ από την Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων

Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για θέμα εθνικής αρμοδιότητας, αναφέρει η δημοτική αρχή

Την άρνηση της δημοτικής αρχής των Φαρσάλων να εκφράσει την αντίθεση της, στην μετατροπή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε Ν.Π.Ι.Δ. και στην λειτουργία του με Σ.Δ.Τ.Ι. Τ., καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων, όπου στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, καταψήφισε το ψήφισμα της ΛΑ.ΣΥ. Φαρσάλων. Συγκεκριμένα, ισοψήφησε με ψήφους 11 υπέρ από την αντιπολίτευση, που τάχθηκαν υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημιακού, οι παρατάξεις Καραχάλιου, Ίφου και Τύμπα (ενώ απών από την συνεδρίαση ήταν ο Ευαγ. Δημητρακόπουλος ), ενώ κατά του ψηφίσματος τάχθηκε η παράταξη της συμπολίτευσης, όπου και αυτή έλαβε και αυτή 11 ψήφους αλλά υπερίσχυσε η ψήφος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Φαρσάλων Κων/νου Δαμιανού και τελικά δεν πέρασε το ψήφισμα, με το πρόσχημα όπως αναφέρθηκε ότι “Καλούμαστε σήμερα να πάρουμε μια απόφαση υπέρ ή κατά του ψηφίσματος, χωρίς να έχουμε κάποια στοιχεία, χωρίς ενημέρωση, χωρίς να γνωρίζουμε πράγματα, χωρίς να μας έχουν ενημερώσει τι πρόκειται. Είναι ένα θέμα εθνικής αρμοδιότητας, η δική μας η ομάδα για αυτό και μόνο το λόγο, ότι δεν γνωρίζουμε κάτι, δεν έχει έρθει κάτι στο δήμο επίσημα, θα καταψηφίσουμε το ψήφισμα”, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην συνεδρίαση.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση:

“Με πρόσχημα ότι δεν έχει δει γραπτό σχέδιο της κυβέρνησης για την αλλαγή του καθεστώτος του ΠΠΝΛ και την εισαγωγή των ΣΔΙΤ στην λειτουργία του, η Νεοδημοκρατική δημοτική αρχή Φαρσάλων, αρνήθηκε να ψηφίσει το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων, με το οποίο καλούσε το δημοτικό συμβούλιο να εκφράσει την αντίθεσή του στην εξαγγελία της κυβέρνησης της Ν.Δ, να μετατρέψει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, σε Ν.Π.Ι.Δ και στην λειτουργία του με ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).

Παρά τα όσα φραστικά λέει ότι είναι υπέρ της δημόσιας υγείας ,την δημιουργία μονάδας ΕΚΑΒ στο Κ.Υγείας  Φαρσάλων, για να ξεγελά το λαό, είναι προφανές ότι δεν διαφωνεί με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και στον τομέα της υγείας, η οποία προωθεί την λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», που έχει ως βάση ότι η υγεία είναι «ατομική ευθύνη», η υγειονομική περίθαλψη «εμπόρευμα».

Δεν διαφωνεί στην πράξη με την πολιτική μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης για την δημόσια υγεία, που εφαρμόζεται διαχρονικά απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις και έχει προκαλέσει μεγάλες μειώσεις σε προσωπικό, συγχωνεύσεις κλινικών, ελλιπή ως και ανύπαρκτη συντήρηση τεχνολογικού εξοπλισμού, μείωση μονάδων όπως οι ΜΕΘ, απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων, μεγάλες λίστες αναμονής, σπρώχνοντας έτσι μεγάλη πελατεία στις ιδιωτικές μονάδες υγείας, εκτοξεύοντας στα ύψη τα κέρδη τους και τώρα τους ανοίγει μεγαλύτερο πεδίο κερδοφορίας τους και μέσω των ΣΔΙΤ. Άλλωστε έχει δηλώσει ότι δεν είναι αντίθετη στην δράση των ιδιωτικών εταιρειών στην υγεία. Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων , που στηρίζεται από το ΚΚΕ, καταγγέλλει στο λαό των Φαρσάλων  την άρνηση της ΝεοΔημοκρατικής δημοτικής αρχής να στηρίξει το συγκεκριμένο ψήφισμα. Καλεί τους εργαζόμενους στην δημόσια υγεία που συμπιέζονται μισθολογικά, εργασιακά, απ’ τις αντιλαϊκές πολιτικές, όλους τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, που πληρώνουν και θα πληρώνουν ακριβά τις υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται, ενώ θα μπορούσαν να τις έχουν δωρεάν και σε υψηλό επίπεδο, στις κερδοσκοπικές και στις μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υγείας (Δημόσια Νοσοκομεία ΣΔΙΤ) και αν δεν έχουν να μην μπορούν να γιατρευτούν, να αγωνιστούν μαζί με τους κομμουνιστές, για:

Να μην αλλάξει ο χαρακτήρας του ΠΠΝΛ και να μην λειτουργήσει με ΣΔΙΤ. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό, με γενναία κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Να γίνουν τώρα χιλιάδες προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας, μόνιμων, πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις. Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρο Υγείας Φαρσάλων . Να λειτουργήσουν πλήρως όλες οι κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων και τα Κ.Υ που υπολειτουργούν” αναφέρει χαρακτηριστικά η διαμαρτυρία της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων”.