Κορονοϊός: Μένει στα κινητά μια βδομάδα – Τι συνιστούν οι ειδικοί

Σύμφωνα με την metro.co.uk, ειδικοί επισημαίνουν πως θα πρέπει να καθαρίζουμε τις οθόνες των κινητών μας τηλεφώνων με μαντηλάκια εμποτισμένα με οινόπνευμα, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Εάν δεν απολυμαίνεται σωστά το κινητό τηλέφωνο, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ο ιός μπορεί να επιβιώσει στην οθόνη του για σχεδόν μία εβδομάδα.

«Θα μπορούσατε να πλένετε τα χέρια σας, αλλά εάν αρχίσετε να αγγίζετε την οθόνη του smartphones σας και έπειτα αγγίζετε το πρόσωπό σας, είναι πιθανή οδός μόλυνσης», τονίζει ο καθηγητής William Keevil από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον.

Ο Peter Xall από το Πανεπιστήμιο του Γουότερλου, τόνισε ότι θα πρέπει να καθαρίζουμε τα κινητά μας μία φορά το μεσημέρι και μία φορά στο δείπνο.

Ο μέσος άνθρωπος παίρνει το τηλέφωνό του στα χέρια περίπου 2.600 φορές την ημέρα και το χρησιμοποιεί περίπου 76 φορές, σύμφωνα με την Dscout.

Η Apple προτείνει καθαρισμό των επιφανειών του τηλεφώνου με ένα πανί μικροϊνών και σαπουνόνερο, αλλά οι ειδικοί στην υγεία λένε ότι τα μαντηλάκια με οινόπνευμα είναι καλύτερα να αποτρέψουν έναν ιό.

Πηγή: dikaiologitika.gr