“Μπορώ να σώσω τον πλανήτη” – Ημερίδα στο ΕΠΑΛ Φαρσάλων

Στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Φαρσάλων, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη ημερίδα με θέμα “Μπορώ να σώσω τον πλανήτη”. Η ημερίδα είναι μια από τις υποδράσεις του Σχεδίου Δράσης “Μπορώ να σώσω τον πλανήτη” που υλοποιεί το σχολείο κατά το τρέχον σχολικό έτος, στα πλαίσια του προγράμματος Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ, υπό την χρηματοδότηση και εποπτεία του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS.

Οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για καλές πρακτικές που μπορούν να ακολουθήσουν στην καθημερινότητα τους που ωφελούν τους ίδιους αλλά και το περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν:

α) τον κ.  Ιωάννη Τσιουρή, ερασιτέχνη καλλιεργητή παραδοσιακών ποικιλιών,  ο οποίος παρουσίασε την αναγκαιότητα της διάσωσης αλλά και της καλλιέργειας  παραδοσιακών ποικιλιών, την ιδιαίτερη σημασία της συλλογής και της ανταλλαγής  των σπόρων καθώς και εναλλακτικούς τρόπους καλλιέργειας χωρίς φυτοφάρμακα,

β) την κ. Δέσποινα Συροπούλου, Aντιδήμαρχο Kαθαριότητας στο Δήμο Φαρσάλων, η οποία παρουσίασε το πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου και έδωσε απαντήσεις σε όλα τα  ερωτήματα που έθεσαν οι μαθητές,

γ) την κ.  Άντα Κωστακοπούλου,  περιβαλλοντολόγο, εκπρόσωπο της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, η οποία παρουσίασε τρόπους ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών και λαμπτήρων.

Σε όλους τους παρευρισκόμενους διανεμήθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο με συμβουλές για το πώς ανακυκλώνουμε στους μπλε κάδους. Το φυλλάδιο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος “Ερευνητική Εργασία στην Τεχνολογία”της Α’ τάξης, με συντονίστρια την εκπαιδευτικό του σχολείου μας Ευαγγελία Ροϊδούλη.

Το Σχέδιο Δράσης του ΕΠΑΛ Φαρσάλων αναπτύσσεται  στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”» μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.