Κέλλας: «Η Κυβέρνηση προστατεύει τα σύνορα της χώρας με αποφασιστικότητα»

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, αναφορικά με τα γεγονότα που διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα σε Έβρο και Αιγαίο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνησή μας αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και υπεύθυνα μία πρωτοφανή πρόκληση της Τουρκίας, η οποία ωθεί προς δυσμάς χιλιάδες ανθρώπους, που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα και, συγχρόνως, οργανωμένα και μαζικά στην ελληνική επικράτεια και την υπόλοιπη ΕΕ.

Η χώρα μας δεν φέρει ουδεμία ευθύνη ούτε για τα τραγικά γεγονότα και την τουρκική εισβολή στη Συρία, ούτε για το μεταναστευτικό φαινόμενο που είναι ένα διεθνές πρόβλημα, το βάρος του οποίου σηκώνουμε μόνοι μας φυλάσσοντας τα σύνορα της Ευρώπης.

Όπως αποδεικνύεται μέχρι στιγμής, οι νέες ανθρωποροές στον Έβρο και το Αιγαίο δεν προέρχονται από τη Συρία, αλλά πρόκειται για μετανάστες από την Ασία και την Αφρική. Οι εταίροι μας οφείλουν να σταθούν αλληλέγγυα στο πλευρό της Ελλάδας και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να υπομείνουμε τις συνέπειες αποφάσεων, που λαμβάνονται από άλλους, και πως θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται προκειμένου να προστατεύσουμε τα σύνορά μας.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, τα κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν να δείξουν ωριμότητα και να στείλουμε μήνυμα ομοψυχίας προς πάσα κατεύθυνση.

Ως πολίτης και ως Βουλευτής θέλω από βάθους καρδιάς να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τις δυνάμεις της Αστυνομίας, του Στρατού και του Λιμενικού, που μάχονται σε πρωτόγνωρες συνθήκες και διαφυλάσσουν την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Πατρίδας μας».