Ο καιρός της Παρασκευή

Που θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πως θα κυλήσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις, που γρήγορα στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια και μετά το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και βόρεια και το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Θράκη και στην ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, που από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση των φαινομένων από τη νύχτα. Θα πνέουν δυτικών διευθύνσεων άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Βελτίωση από τη νύχτα. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους, 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, 6 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας, όπου πρόσκαιρα θα είναι πιο πυκνές. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το βράδυ και από τα δυτικά. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους, 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, 6 με 7 μποφόρ, τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη τιμή της θα είναι, κατά τόπους, 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που πιθανώς πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στην δυτική Στερεά να είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, όπου πρόσκαιρα θα είναι πιο πυκνές. Από το βράδυ και από τα βόρεια, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και την νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι 5-6 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί, τοπικά στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στην ανατολική Στερεά και στην Θεσσαλία, όπου είναι πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα στα ορεινά. Βελτίωση αναμένεται από την νύχτα. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Από τη νύχτα στα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, 7 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ, τη νύχτα στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στην βόρεια Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που μετά από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, δε την νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο, στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, με ένταση στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ, αλλά με γρήγορη εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν με ένταση 6 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι στα κεντρικά και στα βόρεια και από το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις στα δυτικά και στα βόρεια, οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν και στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο θα σημειωθούν βροχές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα νοτιοανατολικά, 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Για την Καθαρά Δευτέρα, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές στα δυτικά και στα βόρεια, με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στην δυτική Στερεά, οι οποίες από το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ, από το βράδυ στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.