Πρώτος θάνατος Γάλλου από τον κορωνοϊό – 357 κρούσματα στην Ιταλία

Δεύτερος θάνατος από τον κορωνοϊό σημειώθηκε στη Γαλλία, όπως γνωστοποίησαν την Τετάρτη οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Σε μία τηλεοπτική δήλωση, ο επικεφαλής στον τομέα της Υγείας, Ζερόμ Σολομόν, ανέφερε ότι ο 60χρονος Γάλλος, ο οποίος βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, είχε υποβληθεί σε εξετάσεις σε νοσοκομείο του Παρισιού την Τρίτη.

«Δυστυχώς κατέληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας», είπε ο Σολομόν.

Πρόκειται για ένα από τα τρία νέα περιστατικά στη Γαλλία, το οποίο ανέβασε τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον κορωνοϊό στη χώρα, στους 17.

Ιταλία: 357 τα κρούσματα – Στους 11 οι νεκροί

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία έχουν φτάσει τα 357, ενώ οι νεκροί είναι 11. Συνολικά, υπάρχουν ασθενείς σε εννέα περιφέρειες της χώρας.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο ιός μεταδόθηκε και σε ένα κοριτσάκι τεσσάρων ετών στην Λομβαρδία, αλλά η κατάσταση του δεν θεωρείται σοβαρή.

Επίσης, άλλα τρία παιδιά στην Λομβαρδία μολύνθηκαν με τον κορωνοϊό.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ζήτησε από την δημόσια τηλεόραση Rai να χρησιμοποιεί εφεξής πιο χαμηλούς τόνους στο θέμα του κορωνοϊού για να μην καλλιεργηθεί υπερβολική ανησυχία στους πολίτες και παράλληλα να μην προκληθούν καταστροφικές συνέπειες στην ιδιωτική και δημόσια οικονομία της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ