Στην “3η Συνάντηση Ελπίδας και Ζωής” η Κυριακή Παναγιωτοπούλου

Στην «Συνάντηση Ελπίδας και Ζωής» παραβρέθηκε η Δημοτική Σύμβουλος Φαρσάλων Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου συνοδευόμενη από την Υπεύθυνη του Προγράμματος των Κινητών Μονάδων της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Μαρία Μαυρουδή, στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza στην Αθήνα. Μία συνάντηση που για Τρίτη χρονιά οργάνωσε το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με τα συνεργαζόμενα κέντρα του, τους εθελοντές δράσης και τους σημαντικούς φορείς που υποστηρίζουν το έργο του.

Σε μια πολύ φιλική και συχνά φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, περισσότεροι από 180 συνεργάτες του Συλλόγου από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μετέφεραν τις εμπειρίες τους από τους χώρους εγγραφής των εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών, προσωπικές ιστορίες και βιώματα που τους οδήγησαν να συνεργαστούν με το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

 

Την «3η Συνάντηση Ελπίδας και Ζωής», συντόνισε η Γ. Γραμματέας του Συλλόγου μας κα Ινώ Κωνσταντοπούλου, η οποία μετέφερε τον χαιρετισμό και την ευχή της Προέδρου κας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη. «…Η ευχή μου μία: Όλοι μαζί ας βαδίσουμε ενωμένοι στην νέα δεκαετία που ξεκινά, δημιουργώντας μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης, με την ελπίδα και την πεποίθηση πως η αλληλεγγύη και η προσφορά στον συνάνθρωπο μπορούν να χτίσουν ένα καλύτερο αύριο. Σας ευχαριστώ θερμά!» είπε στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος.

Με την σειρά τους ο κος Μ. Παπασάββας, Α’ Αντιπρόεδρος του συλλόγου, η κα, Αικ. Μεταξωτού, Β’ Αντιπρόεδρος και ο κος Σ. Γραφάκος, Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» παρουσίασαν αναλυτικά την χρονιά που πέρασε, με τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της: Περισσότερους από 22.000 νέους εθελοντές δότες, 37 νέους συμβατούς δότες, 54 νέα συνεργαζόμενα κέντρα ΚΑΙ 300 εκδηλώσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για την σημασία της Εθελοντικής Δωρεάς Μυελού των Οστών σε όλη τη χώρα.

Με την σειρά της η Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου ανέφερε «Το δικό μου ταξίδι με το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ξεκίνησε  2015 το οποίο ήταν έτος σταθμός για την ζωή μου. Τον Μάιο γνώρισα την οικογένεια του ΟΡΑΜΑΤΟΣ και τον Οκτώβρη έγινα και η ίδια δότρια νεφρού στον σύζυγο μου. Από τότε ως Δημοτική Σύμβουλος πραγματοποιήσαμε στον Δήμο μου μία σειρά εκδηλώσεων με πολλούς εθελοντές δότες και δύο συμβατούς. Ζητήσαμε την βοήθεια του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων το οποίο και μπήκε στον Χάρτη των συνεργαζόμενων Κέντρων. Τώρα όμως το ταξίδι θα συνεχιστεί με διαφορετική μορφή με την δημιουργία ενός συλλόγου και έχοντας πάντα συμπαραστάτη την αξιόλογη επισκέπτρια Υγείας Μαρία Μαυρουδή η οποία θα μεταλαμπαδεύσει το μήνυμα της εθελοντικής δωρεάς μυελού των Οστών όπου αυτή μπορεί».

Η συνάντηση έκλεισε με πολλά χαμόγελα και ευχές για όμορφες δράσεις.