Σκακιστικό Πρωτάθλημα Συλλόγων Θεσσαλίας (ΠΟΑ) 2020 με την συμμετοχή του ΓΣΦ – Σκάκι

Στις 22 Φεβρουαρίου ξεκίνησε το σκακιστικό πρωτάθλημα συλλόγων (κάθε ομάδα αποτελείται από δέκα σκακιστές) Θεσσαλίας για το 2020, από το οποίο ο πρωταθλητής Θεσσαλίας θα πάρει την πολυπόθητη πρόκριση για το Πανελλήνιο Ομαδικό.

Σε αυτό λαμβάνουν μέρος έξι θεσσαλικές ομάδες, οι τέσσερις πρώτες από το αντίστοιχο περσινό (ανάμεσά τους και ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων που πέρυσι βγήκε τρίτος) και άλλοι δύο που προκρίθηκαν από τους φετινούς προκριματικούς της Β’ κατηγορίας Θεσσαλίας.

Ο ΓΣΦ στους δύο πρώτους αγώνες έχασε από τα Τρίκαλα και κέρδισε την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου. Το σημαντικό όμως για την ομάδα μας ήταν ότι οι νεανικές σκακιέρες (των ακαδημιών μας) έκαναν πολύ δυνατές εμφανίσεις και μεγάλες νίκες επί θεωρητικά ισχυρότερων αντιπάλων.

Αναλυτικότερα, από τα Τρίκαλα ηττήθηκε ο ΓΣΦ 3,5-6,5. Οι τρεις βαθμοί προήλθαν από τις σκακιέρες των ακαδημιών, κέρδισαν οι Κωνσταντίνος Δίκαρος και Γεωργία Σκουμποτή, ισοπαλίες έφεραν οι Ιωάννα Αγγελακοπούλου και Ελευθερία Λελεντζή. Με τη βολιωτικη ομάδα κερδίσαμε 5,5-4,5, νίκησαν οι Ζωή Δαρδουμά, Ιωάννα Αγγελακοπούλου, Γεωργία Σκουμποτή και Πέτρος Βουβαλούδης, ισοπαλία έφεραν ο Νίκος Αθανασόπουλος (μεταγραφή από Καρδίτσα), ο Απόστολος Κωστής και ο Θεοφάνης Κούκος.

Στη βαθμολογία προηγούνται τα Τρίκαλα με δύο νίκες, τέσσερις ομάδες (ο ΓΣΦ, ο ΣΣ Λάρισας, η ΣΕ Βολου και Ακαδημία Βόλου) ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση έχοντας από μια νίκη και μία ήττα και η ΑΣΑ Λάρισας έχει δύο ήττες. Οι υπόλοιποι τρεις αγώνες του πρωταθλήματος θα γίνουν στις 14, 15 και 22 Μαρτίου.