Κορονοϊός: εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία

Οι ιταλικές αρχές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων του COVID-19, τα οποία ξεπέρασαν τα 150 το Σάββατο, τρία εκ των οποίων αποδείχθηκαν θανατηφόρα. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως αποφάσισαν να αποκλειστούν οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο, οι βόρειες περιφέρειες Λομβαρδία και Βένετο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νίχαμερ ανακοίνωσε χθες ότι η ειδική ομάδα διαχείρισης της κρίσης του κοροναϊού θα συγκληθεί σήμερα Δευτέρα για να συζητήσει το ενδεχόμενο να επιβληθούν έλεγχοι στα σύνορα με την Ιταλία. Σύμφωνα με τον στρατηγό Φραντς Λανγκ, αρμόδιο για θέματα δημόσιας ασφάλειας στην Αυστρία, τέτοιοι έλεγχοι μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή μέσα σε μία ώρα.

Στην Αυστρία έχουν καταγραφεί 181 ύποπτα κρούσματα του νέου κοροναϊού, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών. Ο Πέτερ Κάιζερ, κυβερνήτης της επαρχίας της Καρινθίας, που γειτονεύει με τη βόρεια Ιταλία, παρότρυνε χθες τους πολίτες να αποφεύγουν μέχρι νεοτέρας τα ταξίδια στην ιταλική επικράτεια.

Ο απολογισμός της επιδημίας πνευμονίας που προκάλεσε ο κορονοϊός ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν, πρωτεύουσας της κεντρικής κινεζικής επαρχίας Χουμπέι, έφθασε ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής τους 2.592 νεκρούς στην ηπειρωτική Κίνα, αυξημένος κατά 150 θανάτους από την προηγουμένη, με όλα τα θύματα πλην ενός να καταγράφονται στη Χουμπέι, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Ο αριθμός σηματοδοτεί επιδείνωση της κατάστασης ως προς τη θνησιμότητα του COVID-19, καθώς χθες Κυριακή ανακοινώθηκαν 97 θάνατοι.

Η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας έκανε επίσης λόγο για 409 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες, στην συντριπτική πλειονότητά τους στη Χουμπέι, κάτι που αυξάνει σε τουλάχιστον 77.150 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό. Πάντως, ο αριθμός τους είναι μειωμένος από τα 649 κρούσματα που καταγράφηκαν το Σάββατο.

Στο ημερήσιο δελτίο της για την επιδημιολογική κατάσταση, η Επιτροπή επισήμανε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αποθεραπεύτηκαν ξεπέρασε αυτόν των νέων κρουσμάτων για έκτη συναπτή ημέρα, με τους ασθενείς που πήραν εξιτήριο να ανέρχεται σε 1.846. Συνολικά, 24.734 ασθενείς έχουν βγει από τα νοσοκομεία.

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέαςανακοίνωσαν σήμερα 161 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην κινεζική πόλη Ουχάν, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των κρουσμάτων σε 763 στη χώρα αυτή και τη μετατρέπει στη μεγαλύτερη εστία του COVID-19 πέραν της ηπειρωτικής Κίνας.

Μεταξύ των νέων κρουσμάτων, τα 129 συνδέονται με μια χριστιανική αίρεση, την Εκκλησία Σιντσόνι του Ιησού, στην πόλη Ντέγκου (νότια), ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Κατά την ίδια υπηρεσία, καταγράφηκαν δύο ακόμη θάνατοι, κάτι που σημαίνει ότι ο απολογισμός των θυμάτων του κορονοϊού στη χώρα ανέρχεται πλέον σε επτά νεκρούς. Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Κυριακή, έκανε λόγο για πέντε θανάτους.

Σύμφωνα με τα KCDC, 18 από τους ανθρώπους που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό κρίθηκε ότι έχουν πλέον αποθεραπευθεί, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων για 8.720 ανθρώπους.

Πηγή: ant1news.gr