Ο καιρός της Παρασκευής

Την Παρασκευή, στην ανατολική και νότια χώρα αναμένονται βροχές, χιόνια στα ορεινά και – κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα – σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000 μέτρα). Βελτίωση του καιρού θα υπάρξει από το απόγευμα. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5-7 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, έως 10 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, με πρόσκαιρη εξασθένηση το μεσημέρι – απόγευμα σε 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική Μακεδονία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, κυρίως στη Θράκη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Από το βράδυ και από τα δυτικά εκ νέου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα θαλάσσια τμήματα 7 μποφόρ, νωρίς το πρωί στο Θρακικό Πέλαγος τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τον 01 βαθμό έως τους 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη τιμή της θα είναι, κατά τόπους, 3-5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρογενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές του Ιονίου, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους στα νότια αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές και γρήγορη βελτίωση. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση στα 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νότια μέχρι το μεσημέρι. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 5-6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, 6-8 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο, στα βορειοδυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα, θα εκδηλωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ηπειρωτικά ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, όπου πιθανώς να χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το βράδυ, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και στα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα Σημειωθεί, κατά τόπους στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή, στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές ροχές στην Κρήτη και το πρωί στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο 7 και στα νότια 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σε βόρειους-βορειοδυτικούς, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, στα δυτικά και τα βόρεια, ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα Ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες.