Χαρακόπουλος: Το βαμβάκι να αποκτήσει πάλι την παλιά του αίγλη!

«Για να αποκτήσει το ελληνικό βαμβάκι τη θέση που του αξίζει, απαιτείται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός. Η προσπάθεια που ξεκίνησε για την ποιοτική κατάταξη και αναβάθμισή του με τη θεσμοθέτηση του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος στην Καρδίτσα κατά τη θητεία μου ως Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να συνεχιστεί ώστε το τελικό προϊόν να βελτιώνεται συνεχώς και να κερδίζει πόντους στην διεθνή αγορά». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του στη Διεπαγγελματική Βάμβακος για το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Βαμβάκι, που πραγματοποιείται στη Λάρισα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί γιατί την ίδια ώρα συζητείται στην Επιτροπή που προεδρεύει το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ρυθμίζει θέματα που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και εκρηκτικούς μηχανισμούς, στο μήνυμα του αναφέρεται στα προβλήματα των βαμβακοπαραγωγών. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει «οι χαμηλές τιμές πώλησης που απολαμβάνουν οι βαμβακοπαραγωγοί τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με το βεβαρημένο οικονομικό κλίμα και την έλλειψη ρευστότητας, έχουν δημιουργήσει μια πλειάδα προβλημάτων που εμποδίζουν την δημιουργία θετικής προοπτικής για την εξέλιξη της καλλιέργειας. Συνεπώς, θα πρέπει να υπάρξουν στοχευμένα μέτρα που θα ελαφρύνουν το κόστος της παραγωγικής διαδικασίας, θα επιτρέψουν στους βαμβακοπαραγωγούς να ξεδιπλώσουν τις δυνατότητές τους και θα ευνοήσουν την ανάπτυξη της καλλιέργειας με σύγχρονους τρόπους και όρους. 

Επειδή τα βήματα μέχρι τον τελικό στόχο είναι ακόμα πολλά και η διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου στην καρδιά της παραγωγής του βαμβακιού αποδεικνύει μια σαφή και θετική πρόθεση, εύχομαι οι προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, να ευοδωθούν ώστε το βαμβάκι να αποκτήσει ως προϊόν την παλιά του αίγλη, προσαρμοσμένο πλέον στις απαιτήσεις της σύγχρονης οικονομίας και κοινωνίας.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες σας».