Ρομποτική στους μικρούς μαθητές…

Πρωτοπόρα δράση στο Νηπιαγωγείο Ομβριακής Δομοκού πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου της Ομβριακής Δομοκού, Κωνσταντίνα Τσανή, Ευαγγελία Ζησοπούλου, Δέσποινα Ηλιόπουλου και ο καθηγητής Αγγλικών Αναστάσιος Τερζίδης, όπου προσκάλεσαν τις εκπαιδεύτριες του ΚΔΒΜ Computer Center Ευρωεκπαιδευτική για να ενημερώσουν τους μικρούς μαθητές για την επιστήμη της ρομποτικής.

Η πρόσκληση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Eco-Schools, στην θεματική ενότητα «Ιδιότητα του παγκόσμιου πολίτη». Γιατί σε έναν κόσμο που αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα, τα παιδιά πρέπει να εφοδιαστούν με γνώσεις και ικανότητες που θα τα βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις μελλοντικές τους προσκλήσεις!

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική έρχεται να συνδυάσει τον κόσμο της Μηχανικής με τον κόσμο του Προγραμματισμού, μαθαίνοντας στους μαθητές να δημιουργούν ολοκληρωμένες ρομποτικές μηχανές. Επίσης καλλιεργεί την υπολογιστική σκέψη των παιδιών και να τα βοηθά ουσιαστικά να αποτελέσουν τους μελλοντικούς πολίτες του αύριο! Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν και δημιούργησαν τις πρώτες κατασκευές της LEGO education.

Ο ενθουσιασμός ήταν αμοιβαίος από τους μαθητές και τους εκπαιδευτές. Από το ΚΔΒΜ παραβρέθηκαν η Ιουλία Εγγλέζου, Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου και Ζήνα Αργύρη. Το ραντεβού ανανεώθηκε και πολλά χαμόγελα ομόρφυναν τον χώρο. Όλοι ευχαρίστησαν τους ακούραστους εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου που με περίσσιο ζήλο βρίσκουν καινοτόμες δράσεις για τους λιλιπούτειους μαθητές τους.