Ο καιρός της Δευτέρας

Που αναμένονται τοπικές βροχές. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Δευτέρα, με μοναδική «παραφωνία» τις ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, πιθανώς τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων θα υπάρξει από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ, στα ανατολικά 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 02 και 16 βαθμών Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησοαναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6 με 7-8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στο νότιο Ιόνιο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, στα οποία αναμένονται και ασθενείς βροχές. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.