«Το Δέντρο που έδινε» στα Φάρσαλα

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 η Παιδαγωγός Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σίσκου Μαρίνα του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης – ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ, σε συνεργασία με τη Ψυχολόγο Ρεπανά Ελένη και τη Κοινωνική Λειτουργό Παπακωστούλη Αντωνία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων, υλοποίησαν δράση ευαισθητοποίησης σε μαθητές Ρομά που φοιτούν στο σχολείο βασισμένη στο παιδικό βιβλίο «Το Δέντρο που Έδινε».

Αρχικά, διαβάστηκε το παραμύθι  στους μικρούς μαθητές. Ένα παραμύθι γεμάτο με δυνατά μηνύματα για την προσφορά, τη γενναιοδωρία, την πλεονεξία, την ακόρεστη μανία που οδηγεί στην ανικανοποίηση και αχόρταγη απαίτηση για όλο και περισσότερα, μέχρι που η ζωή φτάνει στο τέλος.

Έπειτα ακολούθησε συζήτηση που μέσω αυτής οι μικροί μαθητές προσέγγισαν τις έννοιες του:  Προσφέρω- Βοηθάω κάποιον που έχει ανάγκη-Αισθάνομαι χρήσιμος-Συμπονώ – Συμπάσχω-Μοιράζομαι-Συμπαραστέκομαι.

Στα πλαίσια του βιωματικού χαρακτήρα της δράσης, τα παιδιά επιδόθηκαν σε διασκεδαστικές εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.