Αλλάζει ο καιρός απότομα

Τοπικές βροχές προβλέπονται την Παρασκευή αρχικά στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα, που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ, στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5-7 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική προβλέπεται συννεφιασμένος ουρανός και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα επικρατήσουν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4-5 και το βράδυ 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων, στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα είναι τοπικά 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα  αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα βόρεια τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5, ενισχυόμενοι το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι τοπικά 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτηπροβλέπεται συννεφιά, παροδικά αυξημένη, με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι, οπότε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός το Σάββατο
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νοτιοδυτικά, που γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές, το σκηνικό θα είναι βροχερό και ειδικότερα στο Αιγαίο αναμένονται ισχυρές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και από το απόγευμα και στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, από νότιες διευθύνσεις 5-7, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 6-8 μποφόρ και το απόγευμα στο Αιγαίο πιθανώς η έντασή τους να φθάσει πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια.