Ο καιρός της Τρίτης

Την Τρίτη, στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη 7 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από το απόγευμα πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ, από το βράδυ βορειοδυτικοί, μέχρι 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ, οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, μέχρι 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά, με ασθενείς τοπικές βροχές στη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Αργά το βράδυ, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων μέχρι 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ του 01 βαθμού και των 16 βαθμών Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησοαναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα, θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη θερμοκρασία).

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Κρήτη. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, πιθανώς στα νότια, από το απόγευμα, πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην βόρεια Κρήτη, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη).

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, στα Δωδεκάνησα πιθανώς και με μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Αργά το βράδυ, οι άνεμοι στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται την Τετάρτη λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, τη νύχτα και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι, στα δυτικά και στα νότια, θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πελάγη 6 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο σταδιακά θα στραφούν σε νότιους, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.