Μάξιμος στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ στα Φάρσαλα: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σπάει αυγά και δεν υπολογίζει πολιτικό κόστος!

Ως έναν από τους “πατέρες” της νίκης που πέτυχε η ΝΔ στις εθνικές εκλογές χαρακτήρισε τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος καλωσορίζοντάς τον στην εκδήλωση της ΔΗΜ. ΤΟ Φαρσάλων. Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρθηκε στο έως σήμερα κυβερνητικό έργο και ζήτησε τη συνδρομή του υπουργού για το ενεργειακό κόστος των αγροτών με την επαναφορά του “αγροτικού πετρελαίου” και την αντιμετώπιση του υδατικού προβλήματος της περιοχής, ενώ χαρακτήρισε «ιστορική» την επίσκεψη Θεοδωρικάκου με αφορμή την εξαγγελία του για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος ύδρευσης της πόλης των Φαρσάλων, ευχόμενος ο ίδιος να ευτυχήσει να το εγκαινιάσει ως υπουργός.

Συγκεκριμένα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς από την πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων κ. Μαργαρίτα Γκότη να απευθύνει χαιρετισμό στην πολυπληθή εκδήλωση κοπής της παραδοσιακής βασιλόπιτας είπε τα εξής:

«Αγαπητέ Τάκη, καλωσορίζοντάς σε στην πόλη και την επαρχία των Φαρσάλων, νομίζω ότι η σημερινή συγκέντρωση είναι η καλύτερη σφυγμομέτρηση. Θα μπορούσα να πω ότι ο Τάκης είναι από τους “πατέρες” της ιστορικής νίκης που πέτυχε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η οποία ξαναέδωσε στην παράταξη ποσοστά της τάξης του 40%. Και αυτό φυσικά οφείλεται στην στρατηγική που χάραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους συμβούλους του, όπως ο Τάκης Θεοδωρικάκος, με τη ”Συμφωνία Αλήθειας” που επικοινωνήσαμε στους πολίτες.

Έχω τη χαρά να συνεργάζομαι στενά με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, καθότι το χαρτοφυλάκιο που του εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός στο Υπουργείο Εσωτερικών εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, στην οποία έχω την τιμή να προεδρεύω, καθότι τα νομοσχέδια του Υπουργείου Εσωτερικών έρχονται για νομοθετικές βελτιώσεις σε αυτή την επιτροπή της Βουλής.

Όπως ανέφερα και στον Τύρναβο το πρωί, ο Τάκης έκοψε το ‘‘γόρδιο δεσμό’’ της ψήφου των απόδημων Ελλήνων και ένα πρόβλημα που ταλάνιζε τη χώρα από τη μεταπολίτευση λύθηκε οριστικά, δίνοντας τη δυνατότητα τουλάχιστον στα παιδιά της γενιάς του brain drain να ψηφίζουν. Βάλαμε νερό στο κρασί μας, άλλα δεν γινόταν διαφορετικά, καθώς απαιτούνταν πλειοψηφία 200 εδρών για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Απενεργοποίησε τη νάρκη της απλής αναλογικής για τις εθνικές εκλογές και έδωσε τη δυνατότητα να διοικηθούν οι δήμοι που προέκυψαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές με απλή αναλογική και είναι στα σκαριά ένα σχέδιο νόμου για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση.

Με το καλημέρα στα βαθιά…

Όλοι συνειδητοποιούμε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μπήκε με το καλημέρα στα βαθιά, όλα τα μέτωπα ήταν ανοιχτά στις 7 Ιουλίου. Στα εθνικά θέματα υπήρχε η επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, στην οικονομία είχαμε capital controls, στη δημόσια τάξη η εγκληματικότητα “χτύπαγε κόκκινο”, στην παιδεία η κατάσταση ήταν αποκαρδιωτική, στον πρωτογενή τομέα αγρότες και κτηνοτρόφοι είχαν ”γονατίσει” από το υψηλό κόστος παραγωγής και φαινόμενα όπως οι ελληνοποιήσεις προϊόντων. Νομίζω ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε τα προβλήματα κατά πρόσωπο, προχώρησε σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, έσπασε αυγά και δεν υπολόγισε πολιτικό κόστος και αυτό πιστώνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και αναγνωρίζεται από τους πολίτες.

Πισώπλατη μαχαιριά οι ελληνοποιήσεις…

Κύριε υπουργέ, επειδή βρισκόμαστε σε μια αγροκτηνοτροφική περιοχή, αν και δεν είναι του χαρτοφυλακίου σας, επιτρέψτε μου να θέσω κάποια θέματα που μας αφορούν ιδιαίτερα και θέλω να πιστεύω ότι θα σας έχουμε αρωγό στις προσπάθειές μας.

Το πρώτο αφορά τις ελληνοποιήσεις γάλακτος και αφορά τους κτηνοτρόφους μας. Οι ελληνοποιήσεις στο γάλα είναι μια πισώπλατη μαχαιριά στους κτηνοτρόφους μας! Εξαπατούν τους καταναλωτές, εμφανίζοντας ως φέτα το τυρί που παράγεται από εισαγόμενο γάλα που βαφτίζεται πρόβειο ελληνικό γάλα και αυτό έχει τραγικές επιπτώσεις στις τιμές που απολαμβάνουν οι δικοί μας παραγωγοί στο γάλα. Αρκεί να αναφέρω αγαπητέ Τάκη ότι, στην κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου, όπως αρέσκονται στον Σύριζα να αναφέρονται για την περίοδο 2012-2014, που υπηρέτησα ως Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τροφίμων, όσο ήμουν στο Υπουργείο η τιμή παραγωγού του πρόβειου γάλακτος δεν είχε πέσει κάτω από 1 ευρώ το κιλό. Σήμερα έχει κατρακυλήσει στα 75 λεπτά, χάνοντας το 25% της αξίας του. Κι αυτό όταν το κόστος παραγωγής για τον κτηνοτρόφο είναι τα 90 λεπτά. Άρα, λοιπόν, θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, ο ελεγκτικός μηχανισμός να πάρει μπρος, προκειμένου να παταχθούν τα φαινόμενα των ελληνοποιήσεων.

Αγροτικό πετρέλαιο 

Έτερο ζήτημα που αντιμετωπίζουν έντονα οι αγρότες μας στην περιοχή είναι το ενεργειακό κόστος και εκεί θα χρειαστεί παρέμβαση από την κυβέρνηση. Την περίοδο 12-15 δίναμε 160 εκατομμύρια ευρώ ως επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους αγρότες, το λεγόμενο “αγροτικό πετρέλαιο”. Και ήρθε η κυβέρνηση Σύριζα, που μας έλεγε ανάλγητους και ότι αυτά είναι ψίχουλα, και το μηδένισε, και σήμερα δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ επιστροφή στους αγρότες. Ο πρωθυπουργός, μιλώντας προεκλογικά στη Λάρισα στις ευρωεκλογές, αναγνώρισε το πρόβλημα και είπε ότι το μελετά για να βρεθεί μια λύση. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του έτους η κυβέρνησή μας θα μπορέσει να βρει μια λύση για να συνδράμει στο υψηλό ενεργειακό κόστος των αγροτών.

Φράγμα στη Σκοπιά

Ένα μεγάλο πρόβλημα για την επαρχία Φαρσάλων είναι το υδατικό ζήτημα. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δείχνει ότι είναι έτοιμη να δει ξανά την εκτροπή του Αχελώου. Όμως, η μερική μεταφορά νερού από τον άνω ρου του Αχελώου δεν αγγίζει την επαρχία Φαρσάλων. Εδώ χρειαζόμαστε άλλα έργα, που θα μπορέσουνε να δώσουν λύση στο έντονο υδατικό πρόβλημα. Ένα τέτοιο έργο που το ακούμε εδώ και χρόνια, ένα έργο μεγάλο, είναι το φράγμα της Σκοπιάς ή φράγμα στο Παλιοδερλί, και το οποίο θα πρέπει κάποια στιγμή να βγει μπροστά. Και εδώ θα χρειαστούμε τη συνδρομή σας στα αρμόδια υπουργεία και την περιφέρεια, ώστε να ξεκινήσουμε τις μελέτες που απαιτούνται για να δρομολογηθεί το έργο.

Εξαγγελία για ύδρευση Φαρσάλων

Χαίρομαι γιατί η παρουσία σας σήμερα αγαπητέ υπουργέ, με όσα είπατε νωρίτερα στο δημαρχείο, συνιστά μια ιστορική επίσκεψη, καθότι όπως δεσμευτήκατε θα δοθεί εντός της τετραετίας λύση στο πρόβλημα ύδρευσης της πόλης των Φαρσάλων. Και μόνο γι’ αυτό υπουργέ θα μείνετε στην ιστορία στα Φάρσαλα, μόλις ολοκληρωθεί, και θέλω να πιστεύω ότι θα ευτυχίσετε ως υπουργός να το εγκαινιάσετε.

Με αυτές τις σκέψεις είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας καλωσορίζουμε στην πόλη και στην επαρχία των Φαρσάλων. Καλή δύναμη, καλές επιτυχίες και πάνω απ’ όλα με υγεία».