Πώς θα φτιάξεις το πιο λαχταριστό πρωινό σάντουιτς

Κλείνεις το ξυπνητήρι, σηκώνεσαι από το κρεβάτι, σέρνεσαι μέχρι το μπάνιο και κάνοντας οχτάρια φτάνεις στην κουζίνα για να ικανοποιήσεις στιγμιαία την πείνα σου με ό,τι βρεις μπροστά σου. Αν αναλογιστείς ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, καταλαβαίνεις σε τι αμάρτημα υποπίπτεις που δεν δίνεις την πρέπουσα σημασία στο να φτιάξεις ένα γεύμα της προκοπής, νόστιμο και θρεπτικό, για να ξυπνήσεις με τις μηχανές στο φουλ.

Και για να σε προλάβουμε, ούτε κινόα με αβοκάντο θα σου σερβίρουμε, ούτε γκρανόλα με γιαούρτι και ιπποφαές, ούτε τοστ τυρί/γαλόπουλα, αλλά ένα από τα πιο κλασικά σάντουιτς, που είναι ιδανικό για πρωινό γεύμα: ψωμί, αυγό, μπέικον και τυρί. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σάντουιτς – ομελέτα. Τόσο απλά.

Γιατί τα απλά σάντουιτς θα είναι πάντα καλύτερα από τα «πειραγμένα»

Μπες στην κουζίνα και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.

  • Επέλεξε το ψωμί της αρεσκείας σου. Μπορεί να είναι δύο φέτες του τοστ, μια γαλλική μπαγκέτα, μια τσιαπάτα, ένα μπριος ή δύο φέτες από το πολύσπορο ψωμί που αγόρασες την προηγούμενη ημέρα. Καλό θα ήταν πάντως να αποφύγεις τα μπέιγκελς, γιατί πέφτουν βαριά στο στομάχι, ειδικά τις πρωινές ώρες.
  • Αφού διαλέξεις τις φέτες ψωμιού, φρυγάνισέ τες ελαφρά στην τοστιέρα ή στο τηγάνι με λίγο βούτυρο.
  • Έπειτα, τηγάνισε ένα αυγό και διατήρησε τον κρόκο μελάτο, όχι σφιχτό. Διαφορετικά, μπορείς να το φτιάξεις με την scrambled τεχνική, να το σπάσεις δηλαδή σε ένα μπολ, να προσθέσεις ένα σφηνάκι γάλα, αλάτι και πιπέρι, να το ρίξεις στο τηγάνι και να ανακατέψεις.

Τα σάντουιτς που θα σε κάνουν να ξεχάσεις το κλασικό τοστ

Στη συνέχεια, πάρε μία ή δύο φέτες μπέικον και ψιλόκοψέ τες για να βγάλουν τα αρώματά τους. Γευστικά το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο απ’ ότι αν έβαζες τις φέτες ολόκληρες.

Τέλος, επίλεξε ένα κίτρινο τυρί της προτίμησής σου, που να λιώνει και να αποκτά μαστιχωτή υφή, όπως για παράδειγμα το γκούντα, το έμενταλ, το κασέρι ή το τσένταρ. Το τελευταίο είναι σίγουρα το πιο νόστιμο, αλλά και το πιο παχυντικό όλων, όποτε αν προσέχεις το βάρος σου καλό θα ήταν να το αποφύγεις. Η πιο υγιεινή επιλογή από τα τέσσερα είδη είναι το ελληνικό κασέρι.

Καλημέρα και καλή όρεξη.

Πηγή: gr.askmen.com/