Για λύση στο υδρευτικό των Φαρσάλων εντός τετραετίας δεσμεύτηκε ο Υπουργός Εσωτερικών

Για την οριστική επίλυση του προβλήματος με την ύδρευση στα Φάρσαλα «εντός τετραετίας» δεσμεύτηκε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο δημοτικό κατάστημα της πόλης σήμερα Κυριακή, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου και άλλους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης. Μάλιστα κάλεσε τον δήμαρχο Φαρσάλων ακόμη κι αυτή την εβδομάδα να βρεθεί στην Αθήνα μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου, ώστε να συζητηθεί αναλυτικά και να εξεταστούν λύσεις για το θέμα.

Ο κ. Εσκίογλου ευχαρίστησε το κυβερνητικό στέλεχος, υπενθυμίζοντας πως είναι ο πρώτος Υπουργός Εσωτερικών που επισκέπτεται τα Φάρσαλα από τη μεταπολίτευση, ενώ στην τοποθέτησή του, στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, τόνισε μεταξύ άλλων πως «η αυτοδιοίκηση τα χρόνια της κρίσης ήταν εκείνη που σήκωσε στις πλάτες της μεγάλο μερίδιο ευθύνης ώστε να μη διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός. Τώρα που εμφανίζονται σημάδια ανάκαμψης οφείλει το κεντρικό κράτος να στηρίξει με κάθε μέσο τους δήμους, προκειμένου να διευθετηθούν μείζονα ζητήματα για τις τοπικές κοινωνίες». Επιπρόσθετα, επέδωσε στον υπουργό υπόμνημα με όλα τα θέματα που αφορούν στο δήμο Φαρσάλων, σε συνέχεια συνάντησης που είχαν το προηγούμενο διάστημα.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε αρχικά στις θετικές εξελίξεις σε ότι αφορά το νέο δρόμο Φαρσάλων – Λάρισας, λέγοντας πως «είναι σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Υποδομών και θα δοθεί οριστική λύση σε συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια, προκειμένου αντιμετωπιστεί ριζικά το πρόβλημα που διαπιστώνει κανείς όταν χρησιμοποιεί την οδό Λάρισας – Φαρσάλων».

Για το πρόβλημα της ύδρευσης, είπε τα εξής: «Γνωρίζω ότι υπάρχει πολύ σημαντικό πρόβλημα ύδρευσης στα Φάρσαλα και πιστεύω ότι στον 21ο αιώνα σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας, δεν πρέπει να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Επομένως θέλω να σας παρακαλέσω, εσείς προσωπικά με τους συνεργάτες σας και τις υπηρεσίες σας, να έρθετε – αν είναι δυνατόν και τη βδομάδα που θα ξεκινήσει αύριο στην Αθήνα – να κάνουμε μία ολοκληρωμένη συνάντηση με τους τεχνικούς μου συνεργάτες και με τους ανθρώπους που επεξεργάζονται το νέο πρόγραμμα έργων του Υπουργείου Εσωτερικών, το πρόγραμμα που θα αντικαταστήσει  το προηγούμενο που τελείωσε γιατί δεν είχε χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να κάνουμε ό,τι πρέπει ώστε μέσα σε αυτή την τετραετία να αντιμετωπιστεί ριζικά το πρόβλημα του νερού σε αυτό τον τόπο. Δεν υπάρχει τίποτε πάνω από τη ζωή και την ασφάλεια των ανθρώπων. Άρα η δέσμευση που αναλαμβάνουμε είναι πως αυτή την τετραετία θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται γι’ αυτό».

Επιπρόσθετα, σε ότι αφορά την περιοχή των Φαρσάλων, ανακοίνωσε την έγκριση κονδυλίων ύψους 2,5 εκ. ευρώ για νέα αντιπλημμυρικά έργα, 870.000 ευρώ για οδοποιία και 800.000 ευρώ για τηλεμετρία και ποιοτικό έλεγχο στα δίκτυα ύδρευσης.

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και για άλλα θέματα της αυτοδιοίκησης με τους παρευρισκόμενους, ενώ στο τέλος ο δήμαρχος Φαρσάλων δώρισε στον Υπουργό Εσωτερικών ένα αγαλματίδιο του μυθικού Αχιλλέα, αντίγραφο εκείνου που κοσμεί την πλατεία Δημαρχείου της πόλης, καθώς και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα. «Σας ευχαριστώ για το δώρο, ο Αχιλλέας με συγκινεί ιδιαίτερα. Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτό το απόγευμα και ελπίζω να έρθω ξανά σύντομα μαζί σας όταν θα έχουμε από κοινού επεξεργαστεί το πρόβλημα της ύδρευσης» απάντησε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φαρσάλων κ. Κωνσταντίνος Δαμιανός, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Χατζηπλή, Σταύρος Κουκουλιός, Δέσποινα Συροπούλου και Νίκος Γκατζόγιας, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Κώστας Μπαλατσός, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χρήστος Μπασαγιάννης, οι επικεφαλής παρατάξεων της μειοψηφίας στο δήμο Φαρσάλων κ. Μαρία Ίφου και Κωνσταντίνος Τύμπας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος κ.α.

* Θα ακολουθήσει αναλυτικό θέμα, για την κοπή πίτας της ΔΗΜ.Τ.Ο. αύριο.