Τα μυθικά ποσά που εισπράττουν οι κορυφαίοι παίκτες και προπονητές

Μία από τις κορυφαίες αθλητικές εφημερίδες στον κόσμο, η γαλλική L’Equipe, έφερε στη δημοσιότητα τους μισθούς των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών στον πλανήτη, με τα ποσά να… ζαλίζουν.

Σύμφωνα λοιπόν με το έγκυρο γαλλικό μέσο, ο μικρός «μάγος» της Μπαρτσελόνα, Λίο Μέσι, παραμένει ο πιο υψηλά αμειβόμενος ποδοσφαιριστής του κόσμου, καθώς καρπώνεται σχεδόν τα διπλάσια από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο αργεντινός άσος έχει καθαρό μηνιαίο μισθό που αγγίζει τα 8,3 εκατ. ευρώ, την  ίδια ώρα που ο πορτογάλος σταρ Κριστάνο Ρονάλντο αμείβεται με 4,5 εκατ. ευρώ από τη Γιουβέντους.

Στην τρίτη θέση δε θα μπορούσε να βρίσκεται άλλος από τον Νεϊμάρ, τον ποδοσφαιριστή της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος εισπράττει 3 εκατ. τον μήνα, αφήνοντας πίσω του τον άλλο άσο των Παριζιάνων, Κιλιάν Εμπαπέ, που αμείβεται με κάτι λιγότερο από 2 εκατ.

Το Top-5 κλείνει με δύο παίκτες της Μπαρτσελόνα, τον Αντουάν Γκριζμάν και τον Λουίς Σουάρες, με τους δύο επιθετικούς των «μπλαουγκράνα» να εισπράττουν λίγο παρακάτω από 3 εκατ. ευρώ.

Από τη λίστα βέβαια δε θα μπορούσαν να λείπουν ποδοσφαιριστές της «βασίλισσας», με τη Ρεάλ Μαδρίτης να δίνει σε Γκάρεθ Μπέιλ και Εντέν Αζάρ από 2,5 εκατ.

Στην όγδοη θέση βρίσκεται ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νταβίντ Ντε Χέα (1,76 εκατ. ευρώ), ενώ το Top-10 κλείνουν οι άσοι της Μπάγερν Μονάχου Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Φελίπε Κουτίνιο (1,66 εκατ. ευρώ).

Ο Μεσούτ Οζίλ και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε… γεμίζουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό με 1,76 εκατ. τον μήνα, ενώ τη λίστα κλείνουν δύο ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους, Γκονσάλο Ιγκουαίν και Πάουλο Ντιμπάλα (1,09 εκατ. και 1,06 εκατ. αντίστοιχα).

Αναλυτικά οι μηνιαίοι μισθοί του TOP-10 των παικτών:

1. Λιονέλ Μέσι (8,3 εκατομμύρια ευρώ)

2. Κριστιάνο Ρονάλντο (4,5 εκατομμύρια ευρώ)

3. Νεϊμάρ (3,0 εκατομμύρια ευρώ)

4. Αντουάν Γκριζμάν (2,9 εκατομμύρια ευρώ)

5. Λουίς Σουάρες (2,9 εκατομμύρια ευρώ)

6. Γκάρεθ Μπέιλ (2,5 εκατομμύρια ευρώ)

7. Εντέν Αζάρ (2,5 εκατομμύρια ευρώ)

8. Νταβίντ Ντε Χέα (1,76 εκατομμύρια ευρώ)

9. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (1,66 εκατομμύρια ευρώ)

10. Φελίπε Κουτίνιο (1,66 εκατομμύρια ευρώ)

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι προπονητές στον κόσμο:

Όσο και να προκαλεί εντύπωση, ο πιο υψηλά αμειβόμενος προπονητής στον κόσμο είναι ο Ντιέγκο Σιμεόνε, που στο νέο του συμβόλαιο θα εισπράττει 3,6 εκατ. ευρώ το μήνα, αφήνοντας δεύτερο τον Πεπ Γκουαρδιόλα, που αμείβεται με 1,94 εκατ. ευρώ από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ακολουθεί ο Γιούργκεν Κλοπ με τον Ζοσέ Μουρίνιο (1,46 εκατ.), ενώ το Top-5 κλείνει ο Ζινεντίν Ζιντάν, που παίρνει από τη Ρεάλ Μαδρίτης 1,4 εκατ. ευρώ.

Πηγή: tanea.gr