Στεφανής: Εγκαταλείπουμε τη λογική των ανοιχτών συνόρων

Για αλλαγή του τρόπου διαχείρισης του μεταναστευτικού έκανε λόγο το Σάββατο ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. «Εγκαταλείπουμε τη λογική των ελεύθερων συνόρων», ανέφερε ο κ. Στεφανής, ενώ τόνισε τη βούληση της κυβέρνησης για αξιολόγηση των ΜΚΟ και επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Στεφανής ανέφερε ότι θα υπάρξει νέα νομοθεσία, για τον «αποτελεσματικότερο έλεγχο και εποπτεία» των ΜΚΟ, ότι θα δημιουργηθούν κλειστά κέντρα «για να βελτιωθεί η κατάσταση στα νησιά» και πως θα υπάρξει αυστηρότερος έλεγχος των συνόρων. «Αξιολογούμε τις ΜΚΟ και επιταχύνουμε τις διαδικασίες ασύλου» πρόσθεσε ο κ. Στεφανής, ο οποίος έχει οριστεί ως ο εθνικός συντονιστής για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Για το πλωτό προστατευτικό σύστημα, επεσήμανε ότι βασικός του στόχος είναι, μεταξύ άλλων, «ο περιορισμός των σημείων εισόδου μεταναστών σε κάθε νησί». Επίσης, υποστήριξε ότι οι επιστροφές μεταναστών εντός τριμήνου θα φτάσουν τις 200 ανά εβδομάδα.

Τέλος, ερωτώμενος για την τουρκική προκλητικότητα, τόνισε ότι η Εθνική Άμυνα της χώρας «είναι έτοιμη» και «είναι εκεί που πρέπει, παρέχοντας το στοιχείο της ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες». «Ο ελληνικός λαός θέλει την ασφάλεια και εμείς θα του τη δώσουμε», κατέληξε ο κ. Στεφανής.

naftemporiki.gr