Πώς θα είσαι πιο χαρούμενος στη δουλειά

Η καριέρα σου έχει σταθεροποιηθεί ή μπορεί να έχει φτάσει και σε τέλμα. Εδώ και καιρό δεν υπάρχουν μεγάλες αλλάγες προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Κανονικά θα έπρεπε να χαμογελάς αλλά, δυστυχώς, νιώθεις σαν να έχεις βαλτώσει. Όλα σου φαίνονται βαρετά, τετριμμένα και χωρίς καμία εξέλιξη.

Πώς να γίνεις πιο χαρούμενος άνθρωπος

Με λίγα λόγια δεν περνάς καλά. Δε νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Θα μπορούσες να πεις ότι είσαι δυστυχισμένος. Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις για αυτό; Ή πιο απλά: Πώς θα είσαι χαρούμενος στη δουλειά;

Βρες έναν μέντορα

Όλοι μας χρειαζόμαστε έναν δάσκαλο στη ζωή μας. Και όχι μόνο όταν είμαστε παιδιά. Για αυτό, καλό θα ήταν να βρεις κάποιον που να λειτουργήσει σαν μέντορας για σένα στη δουλειά: Πρώτον θα σου δώσει έμπνευση, δεύτερον θα μάθεις πράγματα και, τρίτον, είναι πολύ πιθανό να σε βοηθήσει στην προαγωγή.

Γίνε κοινωνικός

Μήπως ο βασικός λόγος που υπάρχει ένα συννεφάκι ξενερώματος και ακεφιάς πάνω από το κεφάλι σου, είναι το γεγονός ότι δεν ανταλλάζεις κουβέντα με κανέναν; Κάνε νέους φίλους, βρες νέες παρέες στη δουλειά.

Γίνε πιο ομαδικός

Όταν λέμε ομαδικός, δεν εννοούμε απαραίτητα εφηβικά ρομαντικός. Ναι, πάντα πρέπει να προσέχεις τους γύρω σου, δεν είναι όλοι εκεί για να σε βοηθήσουν. Καλό θα ήταν όμως εσύ να βοηθάς τους άλλους. Άλλωστε ένα είναι σίγουρο: Τα μεγάλα αποτελέσματα έρχονται από καλοστημένες ομάδες και κανείς ποτέ δεν πέρασε καλά μόνος του.

Επένδυσε στον εαυτό σου

Μπορείς να έχεις όχι μόνο πτυχίο αλλά και master. Αυτό, όμως, δε συμβαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να μαθαίνεις καινούργια πράγματα. Οι μετεκπαιδεύσεις θα σε κάνουν να γίνεις καλύτερος και θα ανανεώσουν το ενδιαφέρον σου για τη δουλειά.

Πώς να είσαι επαγγελματίας στη δουλειά

Γνώθι σαυτόν

Μπορεί να νιώθεις δυστυχισμένος, επειδή νιώθεις ότι δεν παίρνεις όσα σου αξίζουν. Μήπως όμως κάνεις λάθος; Αν δε γνωρίζεις καλά τον εαυτό σου αλλά και τι ακριβώς αξίζεις στην αγορά οι κινήσεις και οι κρίσεις σου θα είναι πολλές φορές λάθος. Έτσι, μπορεί να βρίσκεσαι εκεί που βρίσκεσαι δίκαια. Αν το αποδεχθείς θα είσαι ένας πολύ πιο ευτυχισμένος άνθρωπος την επόμενη φορά.

Πηγή: gr.askmen.com