ΝΒΑ: Απίστευτη βουτιά του Σμαρτ για να μην χτυπήσει έναν μικρό που πάσχει από καρκίνο

Μάρκους Σμαρτ είναι εξαιρετικά… smart! Έξυπνος σαν πόιντ γκαρντ, σαν προπονητής μέσα στο γήπεδο, έξυπνος άνθρωπος! Στο τελευταίο παιχνίδι των Μπόστον Σέλτικς κόντρα στους Ατλάντα Χοκς στο ΝΒΑ σε μία υπερπροσπάθεια και βουτιά αυτοθυσίας για μία χαμένη μπάλα, ενώ το ματς ήταν σε διαφορά τριών πόντων, λίγο έλειψε να πέσει σε έναν μικρό θεατή που πάσχει από καρκίνο και έβλεπε το ματς από την πρώτη σειρά δίπλα στον πάγκο των Χοκς.

Ο Σμαρτ αντιλήφθηκε τον μικρό σε κλάσματα δευτερολέπτων και προσπάθησε να αλλάξει τη φορά του σώματός του για να τον αποφύγει. Τελικά έπεσε με φόρα στην κερκίδα, δίπλα στον μικρό, ενώ πέφτοντας έκανε νόημα και στον Βινς Κάρτερ να δει μήπως χτύπησε το παιδί. Ο Σμαρτ χτύπησε λίγο στο κεφάλι, αλλά όπως είπε γελώντας «τα πλούσια μαλλιά του τον έσωσαν από μία πιθανή διάσειση», ενώ μετά τον αγώνα χάρισε στον μικρό τη φανέλα του και το περικάρπιο που φορούσε.

«Ήταν τρομακτικό, δεν θα πω ψέματα. Πάνω απ’ όλα το παιδί, προσπάθησα να το αποφύγω. Έμοιαζε να είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι και το τελευταίο που ήθελα ήταν να τον χτυπήσω. Γι’ αυτό και έπεσε τόσο άτσαλα, επειδή προσπάθησα να αλλάξω την πορεία του κορμιού μου καθώς έπεφτα. Τελικά είμαι καλά, τόσο εγώ, όσο και ο μικρός».

Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι του Σμαρτ μετά από έναν τραυματισμό, ενώ πρόσφατα είχε αντιμετωπίσει και μία μόλυνση στα μάτια, που τον κράτησε εκτός δράσης για σχεδόν δύο εβδομάδες.

Δείτε τα video με τη βουτιά του Μάρκους Σμαρτ:

Πηγή: ethnos.gr