Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας βράβευσε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό  βράβευσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή του στη διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος της ποδηλασίας και το έργο του Ποδηλατοδρομίου στο Βόλο. 

Η απονομή  πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στην Αθήνα,  στο πλαίσιο ειδικής εορταστικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ποδηλασίας για να βραβεύσει  τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες και τα κορυφαία σωματεία του 2019, με πρώτο τον Βολιώτη, παγκόσμιο πρωταθλητή Χρήστο Βολικάκη, κυπελλούχο κόσμου στις κατηγορίες σκρατς και ομνιουμ.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, σε όλα τα παιδιά που έχουν ανεβάσει πάρα πολύ το άθλημα της ποδηλασίας στη Θεσσαλία και μας κάνουν περήφανους  με τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους. Καλή επιτυχία, σε όσους πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο» ευχήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 « Η Περιφέρεια Θεσσαλίας» δηλώνει ο Κώστας Αγοραστός «είναι πρώτη αθλητική περιφέρεια στη χώρα, επενδύει σε σύγχρονες αθλητικές υποδομές και βρίσκεται πάντα παρούσα σε όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Είναι σημαντικό ο  αθλητισμός να μπει στο dna κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα γιατί πέρα από το ότι δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια, διαμορφώνει υπεύθυνους, συνειδητοποιημένους, καλύτερους πολίτες». 

«Είμαστε  υπερήφανοι» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  «για τον Βολιώτη Χρήστο Βολικάκη, τον κορυφαίο Έλληνα ποδηλάτη, που βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου  και διεκδικεί την κατάκτηση ενός μεταλλίου φέτος το καλοκαίρι, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο».

«Σε συνεργασία  με τον παγκόσμιο πρωταθλητή μας και το Δήμο Βόλου η Περιφέρεια Θεσσαλίας  χρηματοδοτεί με 2,6 εκατομμύρια ευρώ και προχωρά στην ανέγερση ανοιχτού ποδηλατοδρομίου ολυμπιακών διαστάσεων, το μοναδικό στην ηπειρωτική χώρα. Πρόκειται για ένα εμβληματικό  αθλητικό έργο για την πόλη του Βόλου και ολόκληρη τη Θεσσαλία. Ένα μεγάλο σχέδιο για την ανάδειξη του Βόλου σε διεθνές κέντρο ποδηλασίας, που δημιουργεί ένα δυναμικό πόλο ανάπτυξης σε μια περιοχή όπου συγκεντρώνεται πλήθος αθλητικών εγκαταστάσεων όπως το Πανθεσσαλικό, το Κολυμβητήριο, το Κλειστό Γυμναστήριο και το γήπεδο τένις» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός.

Οι  Θεσσαλοί πρωταθλητές που βραβεύτηκαν

Βολικάκης Χρήστος (Π.Ο. Βόλος)

Καρατσιβής Παναγιώτης  (Π.Γ.Σ. Λάρισας)

ΑΝΔΡΩΝ: 

Βολικάκης Ζαφείρης ( Π.Ο. Βόλος )

Μπρέτας Σωτήριος (Π.Ο. Βόλος)

Καλογερόπουλος Ιωάννης (Π.Ο. Βόλος)

Ράπτης Ορέστης (Π.Ο. Βόλος)        

ΕΦΗΒΩΝ:

Ασημομύτης Βασίλειος (Π.Ο.Βόλος)

Κόκκαλης Δημοσθένης (Π.Γ.Σ. Λάρισας) 

Μπρέτας Σωτήριος Μάριος (Π.Γ.Σ. Λάρισας)

Τούντας Ηλίας (Π.Ο. Βόλος)

Τσιρογιάννης Γεώργιος (Π.Γ.Σ. Λάρισας)

ΠΑΙΔΩΝ:

Μπαρμπαγιάννης Αλέξανδρος (Π.Γ.Σ. Λάρισας)  

ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ: 

Κασκάνη Ελένη (Π.Α.Σ. Πηνειός)

ΟΜΑΔΙΚΑ:

Π.Ο. Βόλος

Π.Γ.Σ. Λάρισας