Το Ίδρυμα Γκέιτς δίνει 100 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού

Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς δεσμεύτηκε σήμερα να επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, από τον οποίο μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 500 άνθρωποι.

«Οι πολυεθνικοί οργανισμοί, οι κυβερνήσεις, ο ιδιωτικός τομέας και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις πρέπει να συνεργαστούν για να επιβραδύνουν την επιδημία, να βοηθήσουν τις χώρες να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους πολίτες τους και να επιταχύνουν την ανάπτυξη εργαλείων για την καταπολέμηση της επιδημίας», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Γκέιτς, ο Μαρκ Σούζμαν.

Στα τέλη Ιανουαρίου το Ίδρυμα είχε ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 10 εκατομμύρια για τον σκοπό αυτό. Τα 20 εκατ. δολάρια θα δοθούν σε οργανισμούς, όπως ο Π.Ο.Υ., τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ και της Κίνας, καθώς και η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας. Άλλα 20 θα πάνε στις δημόσιες υγειονομικές αρχές χωρών της υποσαχάριας Αφρικής και της νοτιοανατολικής Ασίας, ενώ ποσό ύψους έως και 60 εκατομμυρίων δολαρίων θα δοθεί για την έρευνα, για τα εμβόλια, τα φάρμακα και τα διαγνωστικά μέσα του νέου ιού.

Πηγή: zougla.gr