Μειώθηκαν οι αιμοδότες στα Φάρσαλα

Το καμπανάκι της εθελοντικής προσφοράς αίματος προς όλους του Φαρσαλινούς αιμοδότες “χτύπησε” η πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου Φαρσάλων κ. Σούλα Λούκουτου, κατά την διάρκεια της κοπής πίτας του συλλόγου στα Φάρσαλα στο “ΑΙΓΛΗ Gusto”, παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου.

Η πρόεδρος αναφέρθηκε στα 35 χρόνια δράσης και προσφοράς του συλλόγου καθώς και στην ανησυχητική μείωση για το έτος 2019 των παρεχόμενων φιαλών αίματος από την επαρχία Φαρσάλων, σε σχέση με το 2018, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, μείωση, την οποία επιβεβαίωσε και κ. Μαίρη Χατζητάκη, Δ/ντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας στο Γ.Ν.Λ, κατά τον χαιρετισμό της στην εκδήλωση.

Η πρόεδρος επίσης χαρακτήρισε θετικό ότι στον σύλλογο ήρθαν 57 νέα μέλη και τόνισε την προσπάθεια να ανανεωθεί με νέους αιμοδότες, επίσης, επισήμανε την αιμοδοσία στις 6 Φεβρουαρίου σε συνδιοργάνωση, με τον Σύλλογο Τριτέκνων Επαρχίας Φαρσάλων.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, τόνισε το σπουδαίο έργο που υλοποιεί ο σύλλογος στην επαρχία μας και την ανάγκη στήριξης του, όπως ανέφερε, είναι από τους πρώτους αιμοδότες του συλλόγου από την ίδρυση του. Ο π. Βασίλειος ευλόγησε την πίτα του αιμοδοτικού και στην συνέχεια τα μέλη έκοψαν την πίτα.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν, η αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σοφία Χατζηπλή, ο πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ Χρήστος Μπασαγιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μαρία Ίφου και Κυριακή Παναγιωτοπούλου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.