Κυνηγός στο εδώλιο για κακοποίηση των σκυλιών του

Την προσεχή Τρίτη θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 50χρονος κυνηγός κατηγορούμενος για κακοποίηση ζώου συντροφιάς κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε πριν από τέσσερα χρόνια το φιλοζωικό σωματείο «Τυχερές Πατούσες» κατά του 50χρονου στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο κυνηγός και να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 50χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή. Κατά της απόφασης αυτής ο 50χρονος άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεσή του θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στις 4 Φεβρουαρίου 2020.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέλος του φιλοζωικού Σωματείου «Τυχερές Πατούσες» κατήγγειλε στις 23 Ιουνίου 2016 στην αστυνομία Αρχαγγέλου ότι ο 50χρονος φιλοξενούσε τέσσερα σκυλιά, το ένα εκ των οποίων το είχε βρει πεθαμένο και τα υπόλοιπα σε άθλια κατάσταση, δεμένα με πολύ κοντή αλυσίδα σε πασσάλους, μέσα ακαθαρσίες και ήταν σκελετωμένα.

Επίσης είχε καταγγελθεί ότι για την κατάσταση των ζώων είχαν ενημερώσει τον 50χρονο αρκετό διάστημα πριν και εκείνος τους είχε υποσχεθεί πως θα τα μετέφερε σε άλλη περιοχή ώστε να είναι καλύτερα, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Άμεσα η αστυνομία, εντόπισε τον κυνηγό και τον συνέλαβε με την αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες,  εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 50χρονος δήλωσε πως εκείνος φροντίζει τα σκυλιά και πως η ταλαιπωρία τους ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016 όταν για λόγους υγείας της συζύγου του έπρεπε να μεταβεί μαζί της στην Αθήνα.

Έτσι τη φροντίδα των ζώων την άφησε σε αλλοδαπό Συριακής καταγωγής, όμως όταν επέστρεψε αρκετό καιρό μετά, τα σκυλιά δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Ο ίδιος τόνισε πως μετά την πρώτη επικοινωνία που είχε με τα μέλη του σωματείου «Τυχερές Πατούσες» είχε φτιάξει εγκατάσταση σε άλλη περιοχή του νησιού η οποία του κόστισε περίπου 2.500 ευρώ, προκειμένου να μεταφέρει εκεί τα σκυλιά, όμως αυτό δεν έγινε καθώς δεν είχε μέσο για τη μεταφορά τους.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό με το νεκρό σκυλί, ο 50χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως τρεις μέρες πριν την καταγγελία είχε επικοινωνήσει με το μέλος του σωματείου και του δήλωσε ότι το ένα σκυλί είχε πεθάνει. Τότε ο ίδιος είπε, ότι ο εκπρόσωπος του σωματείου άρχισε να τον κατηγορεί ότι δεν φροντίζει τα ζώα κ.α.

Ο 50χρονος δήλωσε – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – στους αστυνομικούς ότι εκείνος τότε απάντησε ότι δεν ισχύουν όλα αυτά και θα αφήσει το σκύλο όπως είναι προκειμένου να έρθει από κοντά να τον δει.

Πηγή: ant1news.gr