Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και η κοπή πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων

Χθες στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου στα Φάρσαλα,  πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων.

Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε βάσει καταστατικού με την εκλογή προεδρείου.

Το προεδρείο έδωσε αρχικά το λόγο στην ταμία του Συλλόγου κ. Μπελιώκα Γεωργία για τη παρουσίαση του οικονομικού απολογισμού 2019. Συνεχίστηκε ο Διοικητικός  απολογισμός 2019, η ενημέρωση για τις εγγραφές και διαγραφές μελών, από τον Γενικό Γραμματέα του συλλόγου κ. Τσούλη Ιωάννη.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος κ. Πιτσάβας Γεώργιος  ο οποίος ζήτησε από τους συναδέλφους, να πάρουν από κοινού αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:

  1. Εορταστικό ωράριο – Κυριακές,Συζητήθηκε αν θα πρέπει να τηρούμε το δικό μας  ωράριο κατά την διάρκεια των εορτών ή να εναρμονιζόμαστε με το ωράριο μεγαλύτερων πόλεων. Επίσης για τις Κυριακές αν επιθυμούν τα μέλη να ανοίγουν  τα καταστήματά τους τις Κυριακές βάσει των διατάξεων που ισχύουν για τις 8 Κυριακές του Νόμου.Μετά από συζήτηση, αποφασίστηκε να εναρμονιζόμαστε στο εορταστικό ωράριο των μεγαλύτερων κοντινών πόλεων, αλλά το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές να είναι προαιρετικό.
  2. Συζητήθηκε το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και τις ενέργειες που πρέπει να διενεργήσει η Δημοτική Αρχή για την αλλαγή κατεύθυνσης κεντρικών οδών, που θα στοχεύουν στην ευκολότερη προσβασιμότητα των επισκεπτών προς το κέντρο της πόλης. Για το θέμα αυτό θα οριστεί συνάντηση με το Δήμο  και το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων για να κατατεθούν προτάσεις.
  3. Επίσης συζητήθηκαν θέματα  όπως τα νέα σεμινάρια για τους επιχειρηματίες που πρόκειται να διεξαχθούν στο προσεχές διάστημα σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λάρισας, τις προωθητικές ενέργειες για τη 5η  Λευκή Νύχτα, τις θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης και πολλά άλλα θέματα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε  μια ενημέρωση από τον νέο Διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας στο υποκατάστημα Φαρσάλων κ. Βασιλείου Ευάγγελο σχετικά με τις υπηρεσίες  που παρέχει η Εθνική Τράπεζα και πως μπορούν να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Απαντήθηκαν ερωτήματα που απασχολούν τους εμπόρους.

Μετά, ο πρόεδρος του συλλόγου έδωσε τον λόγο στον νεαρό αθλητή ποδηλασίας κ. Παναγιώτη Κολέτα, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις προσπάθειες που καταβάλει σε ποδηλατικούς αγώνες , και έχει επιτύχει  αξιόλογες εμφανίσεις σε πανελλαδικό, ευελπιστώντας προσεχώς και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την πόλη του, τα Φάρσαλα.

Όλα τα παρόντα μέλη του συλλόγου ενέκριναν ομόφωνα τους παραπάνω απολογισμούς.

Τέλος έγινε η απαλλαγή προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης.

Ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου παρουσία μελών και  φίλων, απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί και συζητώντας θέματα της επιχειρηματικότητας.

Το φλουρί της βασιλόπιτας  αντιστοιχούσε σε μια δωροεπιταγή για ένα γεύμα τεσσάρων ατόμων στο εστιατόριο «Βασιλικός». Το φλουρί κέρδισε ο Σωτ. Χρόνης.

Στη κοπή πίτας παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος ο οποίος αφουγκράστηκε τα προβλήματα των συναδέλφων εμπόρων και πρότεινε λύσεις για την εξωστρέφεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επίσης μετά από πρόταση του κ. Γιαννακόπουλου,  Ο Εμπορικός Σύλλογος αναλαμβάνει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες πιστοποίησης του γνήσιου χαλβά Φαρσάλων σε συνεργασία με το Δήμο Φαρσάλων,  τη Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Λάρισας.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε σε ένα όμορφο κι ευχάριστο κλίμα μεταξύ συναδέλφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου ευχαριστεί θερμά  το Κτήμα Στράτου για τη διάθεση του οίνου, τον παραγωγό ΦΘΙΑΣ ΓΗ για τη διάθεση των ξηρών καρπών και όλους τους  παρευρισκομένους της βραδιάς.