Ο καιρός της Πέμπτης

Τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται για την Πέμπτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, έως 7 μποφόρ, όμως γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, όμως από το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους, με την ίδια ένταση, ενώ από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ από το απόγευμα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4-6 μποφόρ, πρόσκαιρα από το μεσημέρι έως 7 μποφόρ. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στη Θράκη, στην ανατολική Μακεδονία και στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, όπου τις πρωινές ώρες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη θα χιονίσει πρόσκαιρα και στα ημιορεινά. Από το απόγευμα και από τα δυτικά, βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4-6 μποφόρ, πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ του μηδενός και των 13 βαθμών Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησοαναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Από το απόγευμα θα υπάρξει βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Οι άνεμοι βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα αυξημένες, με λίγες σποραδικές βροχές και στα ορεινά της Θεσσαλίας με λίγα χιόνια. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Οι άνεμοι, από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με λίγες σποραδικές βροχές. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους, 5-6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και με σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα βόρεια θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι, με την ίδια ένταση. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά, τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 4 με 5 μποφόρ, στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Νωρίς το πρωί, στα βόρεια ηπειρωτικά, θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.