Μαύρισαν και άφρισαν τον Τιταρήσιο ποταμό

Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι του Δαμασίου Τυρνάβου και των άλλων χωριών όπου διασχίζει ο Τιταρήσιος ποταμός, γίνονται μάρτυρες μιας τεράστιας οικολογικής καταστροφής. Απόβλητα επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ελασσόνας καταλήγουν στο ποτάμι με αποτέλεσμα το νερά του να είναι μαυρισμένα και αφρισμένα και να εγκυμονούν κινδύνους για το ζωικό κεφάλαιο και τους κατοίκους της περιοχής.

Φωτό : Αστέριος Σεϊζης

Στο Δαμάσι οι κάτοικοι κάνουν λόγο για τεράστια οικολογική καταστροφή, καλώντας συγχρόνως τις αρμόδιες υπηρεσίες να κινητοποιηθούν άμεσα και να τιμωρήσουν, αυτή τη φορά παραδειγματικά τους ρυπαντές.
«Τις προηγούμενες φορές τα πρόστιμα ήταν μικρά» επεσήμανε κάτοικος του Δαμασίου που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας, ότι «από την μόλυνση των νερών δεν πεθαίνουν μόνο τα ψάρια αλλά και οι άνθρωποι καθώς ο Τιταρήσιος εμπλουτίζει τον υδροφόρο ορίζοντα της Θεσσαλίας και από τα νερά του δεν αρδεύονται μόνο τα χωράφια της περιοχής, υδροδοτούνται και τα χωριά, καθώς οι γεωτρήσεις είναι ακριβώς δίπλα στο ποτάμι».

Φωτό : Αστέριος Σεϊζης

Ο Τιταρήσιος ποταμός από την αρχαιότητα έως σήμερα αποτελεί πηγή ζωής για τους κατοίκους της περιοχής και είναι ντροπή να παρουσιάζει αυτή την εικόνα, σημείωσε ένας άλλος κάτοικος του Δαμασίου που δεν μπορούσε να κρύψει την οργή του για αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στον Τιταρήσιο ποταμό.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκκουρας, ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία να παρέμβει άμεσα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των ρυπαντών.

Οι ρυπαντές του Τιταρήσιου ποταμού, παρά τις προειδοποιήσεις και τις καταγγελίες των κατοίκων, φαίνεται ότι της αγνοούν, από τη στιγμή που εξακολουθούν, εδώ και δεκαετίες να ρίχνουν τα απόβλητα των επιχειρήσεων στο ποτάμι που είναι μαυρισμένο και αφρισμένο από το κακό του.

Πηγή: ert.gr