Μαθητές ΡΟΜΑ μαθαίνουν την κυκλοφοριακή αγωγή στα Φάρσαλα

Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου η Παιδαγωγός Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σίσκου Μαρίνα του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης – ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ , υλοποίησε  δράση ευαισθητοποίησης στο τμήμα της Α΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων, που φοιτούν μαθητές Ρομά. Το θέμα που αναπτύχθηκε ήταν «Μαθαίνοντας για τον κ. Κ.Ο.Κ»

Σκοπός της δράσης ήταν οι μικροί μαθητές να γνωρίσουν τα βασικά είδη σήμανσης , να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν γνωστές πινακίδες από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), να έρθουν σε επαφή με θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και ασφάλειας που απορρέουν από τα μηνύματα που στέλνουν οι πινακίδες και να γνωρίσουν τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούν όταν οδηγούν ποδήλατο.

Στα πλαίσια του βιωματικού χαρακτήρα της δράσης, τα παιδιά επιδόθηκαν σε διασκεδαστικές εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

dav

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων εντάσσεται στο επιχειρησιακό «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας:
-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ. 2491350163 – 4, e-mail: k.koinotitas@dimosfarsalon.gr
-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. – Φαξ: 2491025805,
e-mail: kkoinothtas_roma@dimosfarsalon.gr
Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: 8:30π.μ. έως 13:00μ.μ.