Αυξητική τάση στα κρούσματα ιώσεων στο ν. Καρδίτσας – Παραμένουν κλειστά σχολεία

Ο αριθμός των παιδιών κυρίως, που ταλαιπωρούνται από ιώσεις στα γεωγραφικά όρια του νομού Καρδίτσας συνεχίζει να έχει αυξητική τάση και αυτό αντικατοπτρίζεται από τις επισκέψεις στο νοσοκομείο που καθημερινά είναι όλο και περισσότερες.

Διευκρινίζουμε πάντως πως κρούσμα γρίπης επιβεβαιωμένο δεν υπάρχει αλλά αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο το γεγονός ότι δεκάδες συμπολίτες, αναζητούν ιατρική συνδρομή για να αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα των ιώσεων.

Η εικόνα αυτή φαίνεται και στα σχολεία καθώς αρκετά υπολειτουργούν, σε ορισμένα απουσιάζουν ολόκληρα τμήματα και κάποια έχουν κλείσει με απόφαση δημάρχου, όπως το Γυμνάσιο και Λύκειο Προαστίου αλλά και το Δημοτικό Σχολείο Ιτέας, τα οποία είναι από χθες κλειστά με τον Δήμαρχο Παλαμά κ. Σακελλαρίου να έχει συναινέσει σε αυτή την εξέλιξη λόγω του μικρού αριθμού μαθητών που προσήρθαν. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι στο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας δεν πήγε κανένας μαθητής.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες σοβαρό πρόβλημα με την συμμετοχή μαθητών αντιμετωπίζει και το δημοτικό σχολείο Σταυρού αλλά προς το παρόν δεν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση για την μη λειτουργία του.

Πηγή: karditsalive.net