Ισχυρή αστυνομική δύναμη στον κόμβο του Ε65, έξω από την Καρδίτσα, για να αποτραπεί το μπλόκο των αγροτών

“Μπλόκο” στο Ε65 θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν σήμερα Δευτέρα (27/1) οι αγρότες της περιοχής της Καρδίτσας ωστόσο όπως και στις 4 Δεκεμβρίου 2019 φαίνεται πως δεν θα τα καταφέρουν όμως καθώς στο σημείο του κόμβου υπάρχει ήδη αστυνομία που με παρατεταγμένες “κλούβες” δεν επιτρέπει την είσοδο στον αυτοκινητόδρομο.

Στο σημείο δεν έχουν φθάσει ακόμα τα τρακτέρ κάτι που όμως αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα. Η κυκλοφορία στον Ε65 γίνεται κανονικά προς ώρας και στις δύο κατευθύνσεις.

Η κινητοποίηση των αγροτών εντάσσεται στην απόφαση της πανθεσσαλικής σύσκεψης που έγινε στα Φάρσαλα πριν μια εβδομάδα όπου αποφασίσθηκαν αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε Τύρναβο, Φάρσαλα και Πλατύκαμπο. Στα Φάρσαλα ωστόσο το πρωί αποφασίσθηκε η ακύρωση της κινητοποίησης.

ΩΡΑ 12:30

Σε εξέλιξη προσπάθεια να προσπεράσουν τις εισόδους του Ε65 που είναι κλειστές με οχήματα της ΕΛΑΣ από διπλανά χωράφια με τα αγροτικά τους μηχανήματα έχουν ξεκινήσει οι αγρότες. Στην προσπάθειά τους βεβαια αυτή έχουν να ξεπεράσουν και τα εμπόδια από τις πλαϊνές μπάρες ασφαλείας που υπάρχουν στον αυτοκινητόδρομο ο οποίος να σημειώσουμε ότι είναι ακόμα σε κυκλοφορία.

12:45

Οι αγρότες κατάφεραν να περάσουν από ένα σημείο που ήταν κλειστός ο παράδρομος με λεωφορείο της αστυνομίας και πλέον επειχειρούν να μπουν στον Ε65 από τις εξόδους (αντί για τις εισόδους). 4 τρακτέρ κατάφεραν και πέρασαν πάνω στο ρεύμα του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση προς Τρίκαλα. Στη συνέχεια τα υπόλοιπα ανεκόπηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

ΩΡΑ 13:10

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κ. Τζέλλας τόνισε ότι οι αγρότες υλοποίησαν τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί σε προηγούμενο χρονικό διάστημα ώστε να ανέβουν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους πάνω στον Ε65. Κάλεσε την Κυβέρνηση να σκύψει στα προβλήματα των αγροτών και ζήτησε μεγαλύτερη ακόμα συμμετοχή των αγροτών στον κόμβο. Να σημειώσουμε ότι μετά τις 2 μ.μ. οι αγρότες θα κατέβουν από τον Ε65 αφήνοντας τα τρακτέρ τους στο παράπλευρο οδικό δίκτυο όπως έγινε στις 4 Δεκεμβρίου.

Οι αγρότες ολοκλήρωσαν την διαμαρτυρία τους πάνω στον Ε65 και πλέον παρατάσσουν τα τρακτέρ τους στο παράπλευρο οδικό δίκτυο όπως έγινε στις 4 Δεκεμβρίου. Από τον αυτοκινητόδρομο κατέβηκαν και τα τέσσερα τρακτέρ που είχαν καταφέρει να “σπάσουν” τον αστυνομικό κλοιό και παρατάχθηκαν δίπλα στα υπόλοιπα.

Το KarditsaLive.Net είναι στο σημείο και θα σας ενημερώνει τακτικά για ότι συμβαίνει…

Πηγή: karditsalive.net