Ηχητικό από τον πύργο ελέγχου πριν τη συντριβή του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ

Ταυτοποιήθηκαν οι οκτώ από τους εννέα επιβαίνοντες που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα που συγκλόνισε τον πλανήτη χθες το βράδυ, όταν το ελικόπτερο του θρύλου του NBA, Κόμπι Μπράϊαντ, συνετρίβη στην περιοχή Καλαμπάσας, στη Νότια Καλιφόρνια.

Πρόκειται για τον Κόμπι Μπράιαντ, την 13χρονη κόρη του Τζίτζι Μπράιαντ, τον προπονητή μπέιζμπολ, Τζον Αλτομπέλι, την σύζυγό του Κέρι, την κόρη του, Αλίσα Αλτομπέλι, την προπονήτρια της Τζίτζι, Κριστίνα Μάσιερ, την συμπαίκτρια της Τζίτζι, Πέιτον Τσέστερ και την μητέρα της Πέιτον, Σάρα Τσέστερ. Το μόνο όνομα που δεν έχει επιβεβαιωθεί ως τώρα είναι του πιλότου της μοιραίας πτήσης.

Το ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-17 συνετρίβη σε συνθήκες ομίχλης λίγο πριν τις 10 πμ (8 μμ ώρα Ελλάδος) σε λοφώδες έδαφος, προκαλώντας φωτιά, όπως αναφέρουν οι αρχές.

Ο καιρός εμφανίζεται ως το πιο πιθανό σενάριο στην έρευνα καθώς η ομίχλη στην περιοχή ήταν τόσο έντονη που όλα τα ελικόπτερα του Αστυνομικού Τμήματος του Λος Άντζελες παρέμειναν καθηλωμένα στο έδαφος την Κυριακή το πρωί.

Οι κακές καιρικές συνθήκες ως αιτία της τραγωδίας επιβεβαιώνονται από ένα ηχητικό ντοκουμέντο που αποκαλύπτει τους τελευταίους διαλόγους ανάμεσα στον πύργο ελέγχου και τον χειριστή του ελικοπτέρου.

Το ελικόπτερο, όπως αναφέρει το AP, έκανε κύκλους για περίπου 15 λεπτά. Οι ελεγκτές είπαν στον πιλότο να αλλάξει διαδρομή, το ελικόπτερο ανέβηκε στα 2.000 πόδια, μετά έπεσε στα 1.400 και όταν προσέκρουσε στο έδαφος πετούσε με 184 χλμ. Στο ηχητικό ντοκουμέντο, λίγο πριν τη συντριβή, ένας ελεγκτής ακούγεται να καλεί  τον χειριστή του ελικοπτέρου ο οποίος στο τέλος δεν ανταποκρίνεται (από το 3.55 του βίντεο).

Σε λίγα δευτερόλεπτα η συχνότητα του ελικοπτέρου χάνεται από το ραντάρ.

Πηγή: kathimerini.gr