Εξώδικο προς την εταιρία “Δ.ΝΤΟΓΚΟΥΛΗΣ – Ε.ΠΑΠΑΔΟΥΛΗ Ε.Ε.”, με το διακριτικό τίτλο “ΑΓΡΟΣΥΜΒΟΥΛΗ” απέστειλε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός “Φαρσάλων Γη”.

Ο Συνεταιρισμός που  λειτουργεί – εκτός των άλλων – και ως πιστοποιημένος φορέας για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ, καλεί την εταιρία “Δ.Ντογκούλης-Ε.Παπαδούλη Ο.Ε.”, γνωστή ως “ΑΓΡΟΣΥΜΒΟΥΛΗ”, που άνοιξε πρόσφατα υποκατάστημα στα Φάρσαλα, να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της και νοθεύουν τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με τον Α.Σ. “Φαρσάλων Γη”, αφορμή για την αντίδραση αυτή στάθηκαν τα τηλεφωνήματα που πραγματοποιούν στους παραγωγούς – πελάτες του Συνεταιρισμού  τρεις πρώην υπάλληλοί του, οι οποίοι απασχολούνται ήδη στην εταιρία του κ. Ντογκούλη, διαδίδοντας ψευδώς με σκοπό να αποσπάσουν πελατεία, ότι ο συνεταιρισμός μετά την αποχώρησή τους αδυνατεί να τους εξυπηρετήσει. 

Όπως δήλωσε μας δήλωσε  η Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Αϋφαντή, “Δεν υπάρχει  προσωπική διαμάχη με τον κ.Ντογκούλη ή την συνεταίρο του κ. Παπαδούλη, τους οποίους άλλωστε δε γνωρίζω προσωπικά. Αλλά, πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι, οι πιστοποιημένοι φορείς Δηλώσεων ΟΣΔΕ έχουμε τεράστια ευθύνη τόσο απέναντι στον ΟΠΕΚΕΠΕ που μας αναθέτει το έργο της υποβολής των Δηλώσεων, όσο και απέναντι στους παραγωγούς που μας εμπιστεύονται. Η διατήρηση οποιουδήποτε προσωπικου στοιχείου των παραγωγών από τους υπαλλήλους των Κέντρων Υποβολης Δηλώσεων (ΚΥΔ) και η χρήση τους για προσωπικό όφελος είναι παράνομη.  

Από την άλλη μεριά, πρέπει και οι παραγωγοί να πάψουν να θεωρούν ως “εξυπηρέτηση” το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος διατηρεί τα στοιχεία τους (κωδικούς TAXISNET, ΑΦΜ, τηλέφωνα, ταυτότητες). Αντίθετα, θα πρέπει να ανησυχούν!  Πρέπει όλοι να αντιληφθούν πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η παράνομη διατήρηση των προσωπικών τους δεδομένων. Σκεφτείτε μόνο ότι εάν κάποιος έχει στα χέρια του τη Δήλωση ΟΣΔΕ ενός παραγωγού, έχει στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για να κατάσχει τις επιδοτήσεις του ή τα ενοίκια του χωραφιού του,  ή για να συμπληρώσει εν αγνοία του μία συναλλαγματική ή ένα ενοικιαστήριο και να του προκαλέσει τεράστια προβλήματα. Η εμπειρία μάς έχει δείξει ότι τέτοια φαινόμενα δεν είναι καθόλου σπάνια, όταν οι παραγωγοί και οι Φορείς (ή ΚΥΔ) δεν μεριμνούν για την προστασία των δεδομένων που έχουν στην κατοχή τους. 

  Άλλωστε, τα πολύτιμα προσωπικά δεδομένα των παραγωγών δεν είναι ιδιοκτησία  κανενός υπαλλήλου. Τα προσωπικά στοιχεία των παραγωγών ( με ολόκληρο το περιεχόμενο των Δηλώσεων ΟΣΔΕ) διατηρούνται σε ηλεκτρονικό αρχείο,  στο οποίο έχει πρόσβαση μόνο ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο Φορέας που υπέβαλε τη Δήλωση ΟΣΔΕ.

Ο Συνεταιρισμός “Φαρσάλων Γη” από την αρχή της λειτουργίας του εφαρμόζει συστήματα ασφάλειας διαδικασιών ( σύμφωνα με τα πρότυπα ΙSO 9001 & 27001 και τον Κανονισμό GDPR από τον Μάιο του 2018). Χάρη στα συστήματα αυτά εντόπισε αμέσως την παραβίαση δεδομένων που επιχειρήθηκε από εργαζόμενό του, (νυν εργαζόμενο της εταιρείας “Δ.Ντογκούλης-Ε.Παπαδούλη Ο.Ε.”) και δε δίστασε να τον απολύσει, καταγγέλοντας το περιστατικό στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. 

   Ενημερώνουμε, λοιπόν, τους παραγωγούς που μας εμπιστεύονται, ότι τα τηλεφωνήματα που δέχονται από τους πρώην υπαλλήλους του Συνεταιρισμού  γίνονται κατόπιν παραβίασης των προσωπικών τους δεδομένων. Για αυτό, όσοι δέχονται ενόχληση ή διαπιστώνουν ότι τα στοιχεία τους βρίσκονται στα χέρια των πρώην υπαλλήλων μας, πρέπει να γνωρίζουν ότι  δικαιούνται να αποζημιωθούν από όσους ωφελούνται από την παράνομη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων. Αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι οι παραγωγοί, από όποιον Φορέα και αν εξυπηρετούνται. 

Τέλος, διαβεβαιώνουμε τους παραγωγούς ότι ο “Φαρσάλων Γη” συνεχίζει και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες που παρέχει, σεβόμενος τους αγρότες και κτηνοτρόφους, τηρώντας τον υγιή ανταγωνισμό, στηρίζοντας την τοπική αγορά, με αγάπη για την πόλη και τους πολίτες της. Θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους. ”