Εκδήλωση της Σχολής Γονέων Φαρσάλων και Επίδειξη Ρομποτικής από τους μικρούς μαθητές της τάξης ρομποτικής του ΚΔΒΜ Computer Center Ευρωεκπαιδευτική

Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου: «εργαζόμαστε με πολλές καινοτόμες ιδέες και πολύ υπευθυνότητα»

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, το Κέντρο Δια βίου Μάθησης Ευρωεκπαιδευτική Computer Center  διοργάνωσε εκδήλωση με τα εξής δύο σκέλη: η Τάξη Ρομποτικής παρουσίασε ένα μικρό δείγμα της δουλειάς της. Στο δεύτερο μέρος η Φαρμακοποιός Αθηνά Κουκουφλή του Γεωργίου παρουσίασε στα πλαίσια του Προγράμματος της Σχολής Γονέων, το θέμα: «Πως επιδρά η φροντίδα και η υγιεινή του γονέα στην ψυχολογία του παιδιού και της οικογένειας».

Τους γονείς και τους μικρούς μαθητές υποδέχτηκε η Ιουλία Εγγλέζου – σύζυγος Ευάγγελου Αντωνόπουλου/Μαθηματικού και η συνιδιοκτήτρια της Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου.

Πρώτα από όλους την εκδήλωση προλόγισε η Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου εκ μέρους του ΚΔΒΜ. Ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και ανέλυσε την πορεία του Κέντρο Δια βίου Μάθησης Ευρωεκπαιδευτική Computer Center. Μίλησε για τα προγράμματα που υλοποιεί και μεταξύ άλλων είπε «εργαζόμαστε με πολλές καινοτόμες ιδέες και πολύ υπευθυνότητα. Μία από αυτές είναι το πρόγραμμα της ρομποτικής. Γιατί σε έναν κόσμο που αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα, τα παιδιά πρέπει να εφοδιαστούν με γνώσεις και ικανότητες που θα τα βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις μελλοντικές τους προσκλήσεις! Η Εκπαιδευτική Ρομποτική έρχεται να συνδυάσει τον κόσμο της Μηχανικής με τον κόσμο του Προγραμματισμού, μαθαίνοντας στους μαθητές να δημιουργούν ολοκληρωμένες ρομποτικές μηχανές. Επίσης καταφέρνουμε να καλλιεργήσουμε την Υπολογιστική Σκέψη των παιδιών και να τα βοηθήσουμε ουσιαστικά να αποτελέσουν τους μελλοντικούς πολίτες του Αύριο!

Σε ότι αφορά την Σχολή Γονέων  είναι ελπιδοφόρο νέο εγχείρημα πάντα με την βοήθεια σας και την βοήθεια έγκριτων και καταξιωμένων επιστημόνων. Η Σχολή Γονέων έχει σκοπό την εκπαίδευση και τη στήριξη κάθε μητέρας και πατέρα, στον σύνθετο ρόλο του γονιού, όπως διαμορφώνεται από τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Σε ότι αφορά τις επόμενες συναντήσεις είναι τις εξής ημερομηνίες και με τα εξής θέματα:

Τρίτη 28/01 – Άγχος θυμός ενοχή

Τρίτη 25/02 Bulling-Τρόποι αντιμετώπισης

Τρίτη 31 Μαρτίου -Αποτελεσματικοί Γονείς

Τρίτη 28/04 -Εφηβεία

Τρίτη 26/05 Πως διαχειριζόμαστε τις σχέσεις- φιλίες – αντιπαλότητες στο σχολείο.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η  Αθηνά Κουκουφλή πρώτα από όλα είναι κόρη του Γεωργίου Κουκουφλή/φαρμακοποιού και ιδιοκτήτη ενός από τα αρχαιότερα Φαρμακεία της πόλης μας. Ο αξιότιμος κύριος Γιώργος είναι ένα έγκριτο και καταξιωμένο μέλος της κοινωνίας μας, με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσφορά στον συνάνθρωπο. Και μας τιμά σήμερα με την παρουσία του.

Η Αθηνά σπούδασε Φαρμακευτική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια τελείωσε το μεταπτυχιακό της στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Εργάστηκε στην εταιρεία IMS Health ως Διευθύντρια Επιστημονικού Τμήματος και τέλος εργάζεται στο Φαρμακείο της στα Φάρσαλα».

Στην συνέχεια η Ζηνοβία Αργύρη παρουσίασε το πρόγραμμα της Ρομποτικής και μαζί τα παιδιά κάνανε την αντίστοιχη επίδειξη ανά τμήμα. Το κοινό καταχειροκρότησε τους μικρούς μαθητές.

Στην συνέχεια τον λόγο έδωσε η Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου στην Βίκυ Ίφου και ιδιοκτήτρια του Κέντρου 3,2,1 παίζουμε για εξηγήσει τι είδους μαθήματα υλοποιεί στο Κέντρο της, που πραγματικά είναι πρωτοπόρα και καινοτόμα για την πόλη μας.

Και τέλος τον λόγο πήρε η Αθηνά Κουκουφλή αναλύοντας διεξοδικά με απλό και κατανοητό τρόπο πως πραγματικά επιδρά η Υγιεινή και η φροντίδα του γονέα και γενικότερα της οικογένειας στην ψυχολογία του παιδιού.

Τέλος η  Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Δείτε φωτογραφίες