Τα Ονομαστήριά του γιόρτασε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τιμόθεος – (vid)

Σημαντική ήταν η Τετάρτη (22/1) για την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλλων καθώς εορτάστηκαν τα Ονομαστήρια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Τιμόθεου, ανήμερα της ημέρας μνήμης του Αποστόλου Τιμοθέου.

Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός των Αγίων Κων/νου και Ελένης αλλά και το Πνευματικό Κέντρο που βρίσκεται εντός του προαυλίου του, καθώς εκεί δεχόταν ευχές μέχρι αργά ο Σεβασμιότατος.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις άρχισαν με την ακολουθία του Όρθρου για να ακολουθήσει Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, καθώς στην Καρδίτσα, εκτός του Σεβασμιοτάτου Τιμόθεου, παρευρέθησαν προς τιμήν του άλλοι 10 Ιεράρχες και συγκεκριμένα οι Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, Καισαριανής, Βύρωνα και Υμμητού Δανιήλ, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Ηλίου και Αχαρνών Αθηναγόρας, Κηφησίας και Αμαρουσίου Κύριλλος, Καρπενησίου Χρυσόστομος και Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Νούσιος, ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καραγιάννης, οι αντιδήμαρχοι Καρδίτσας Αριστοτέλης Σπάνιας και Ουρανία Σούφλα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Παπανούσκας ο Διοικητής του ΚΕΣΝ Ρούσσου κ. Αθάνατος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Καρανάσιος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  κ. Κορέλας, περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και ένα μεγάλο τμήμα του κλήρου.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν να λάβουν αντίδωρο από τα χεριά του Δεσπότη και να του ευχηθούν για τα ονομαστήριά του.

Πηγή: karditsalive.net