Για ποιους λόγους η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2020

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων καταψηφίζει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Φαρσάλων, γιατί πρόκειται για έργα, τα οποία δεν είναι προς όφελος των κατοίκων, και είναι μακριά από τις λαϊκές ανάγκες.

Συγκεκριμένα: 

  • Απουσιάζουν τα αντιπλημμυρικά έργα, που έχει ανάγκη ολόκληρη η περιοχή του Δήμου.
  • Καταψηφίζουμε προτάσεις, όπως για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Φαρσάλων , στο οποίο επίσης δεν έχει γίνει κανένας αντισεισμικός έλεγχος. Την ίδια στιγμή, οι  αθλητικοί σύλλογοι δεν έχουν οικονομική ενίσχυση ούτε από το κράτος αλλά ούτε από τον Δήμο Φαρσάλων.
  • Στο Τεχνικό Πρόγραμμα παρουσιάζονται έργα, των οποίων η χρηματοδότηση ή είναι ακόμα προς αναζήτηση ή είναι μέσω διαφόρων προγραμμάτων της ΕΕ και όχι από κρατική μέριμνα. Συγχρόνως, ο κρατικός Προϋπολογισμός σταματάει την χρηματοδότηση προς τους Δήμους και θα υπάρχει ανταποδοτικότητα παντού.
  • Απουσιάζουν σοβαρά κονδύλια για αντισεισμική προστασία σε δημόσια κτίρια . Δεν έχει γίνει έλεγχος για την αντισεισμικότητά τους, ενώ θα έπρεπε, καθώς ζούμε σε μια χώρα ιδιαίτερα σεισμογενή.
  • Ενώ υπάρχει Τεχνική  Υπηρεσία του Δήμου που μπορεί να υλοποιήσει    μελέτες   έργων ,η Δημοτική Αρχή  δίνει τις μελέτες αυτές και  επιβαρύνει τα οικονομικά του Δήμου.
  • Αν και το τεχνικό πρόγραμμα κάνει λόγο για συντήρηση κτηρίων σε διάφορες κοινότητες, λείπει από αυτό το απαραίτητο προσωπικό για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Η πολιτική που εφαρμόζει για άλλη μία χρονιά η νέα Δημοτική Αρχή ,που εκλέχτηκε με τη στήριξη της ΝΔ,βρίσκεται απέναντι από τα πραγματικά συμφέροντα και τις ανάγκες των κατοίκων τις περιοχής του Δήμου. Τεράστιες ευθύνες για τη μη πραγματοποίηση τέτοιων έργων που να καλύπτουν τις ανάγκες μας,έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και η Δημοτική αρχή που υλοποιούν τις επιταγές της ΕΕ και του κεφαλαίου.Σε αυτές τις πολιτικές οι λαϊκές ανάγκες δεν χωρούν. Η λογική όμως  κόστους -οφέλους  που έχει αυτή με την οποία συμφωνεί και η Δημοτική Αρχή βλέπει ως κόστος όλα εκείνα τα έργα που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν ,να δώσουν μία ανάσα και να προλάβουν νέες καταστροφές.
Το τεχνικό πρόγραμμα απαξιώνει με διάφορους τρόπους των υπηρεσιών και το προσωπικό του Δήμου μας.Το μόνιμο προσωπικό στις υπηρεσίες διαρκώς όχι απλά μειώνεται ,αλλά όποιος προσλαμβάνεται ει΄ναι ορισμένου χρόνου ,ανειδίκευτος, και κακοπληρωμένος. Μπαίνει λοιπόν το ερώτημα γιατί να μην μπορούν μια σειρά έργων  να γίνονται από αυτές;
Γιατί να σπαταλιούνται χιλιάδες ευρώ  διαρκώς σε ιδιώτες. Γιατί  το μόνιμο προσωπικό στις υπηρεσίες διαρκώς όχι απλά μειώνεται, αλλά όποιος προσλαμβάνεται είναι ορισμένου χρόνου, ανειδίκευτος, και κακοπληρωμένος;
Η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή ΝΔ απαγορεύουν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και σε συνάρτηση με τα παραπάνω αυτό έχει ένα και μοναδικό σκοπό. Την απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου ώστε αυτές να οδηγηθούν αναπόφευκτα στην ιδιωτικοποίηση. Σε αυτόν τον τρόπο ανάπτυξης και λειτουργίας  του Δήμου υποκλίνονται όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων που πήραν τον λόγο, από τις τοποθετήσεις όσων δημοτικών συμβούλων πήραν τον λόγο .

Η Λαϊκή Συσπείρωση  κάνει την πρόταση και διεκδικούμε

  • την χρηματοδότηση όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες-πυρκαγιές-σεισμούς)
  • Δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε υποδομές για το λαό, προστασία του περιβάλλοντος , ατμόσφαιρα ,νερό , πράσινο και ελεύθερους  χώρους , και εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας.
  • Κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη,παιδικούς σταθμούς,με σύγχρονες υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού,  την φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας,την προστασία των ΑΜΕΑ, των ηλικιωμένων μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών.
  • Αμαξοστάσιο για όλα τα τροχοφόρα του Δήμου,και το ανάλογο τεχνικό προσωπικό.
  • Έργα για πόσιμο νερό να γίνουν με την επίβλεψη και χρηματοδότηση του κράτους, και την κατασκευή φράγματος να υπάρξει νερό για την άρδευση του κάμπου της περιοχής μας.
  • Την κατασκευή δημοτικού κολυμβητηρίου.

Για όλα αυτά κινητοποιούμαστε μαζί με το λαό, τα σωματεία και τους φορείς  της πόλης μας.