Κέλλας: Άνεμος αισιοδοξίας πνέει ξανά στην εθνική μας οικονομία

«Το θετικό κλίμα, το οποίο διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία είναι αδιαμφισβήτητο. Η χώρα και η οικονομία της κερδίζουν σταδιακά την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ως αποτέλεσμα, κυρίως, της αξιοπιστίας της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία μέσα από τις πολιτικές της δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση και υλοποίηση μικρών και μεγάλων επενδύσεων».

Αυτό υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Λάρισας, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, προσθέτοντας πως “μετά από χρόνια στασιμότητας και μεταρρυθμιστικής απραξίας, η οικονομία εισέρχεται σε μια νέα εποχή ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης. Η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ βελτιώνει συνεχώς το επενδυτικό περιβάλλον, μειώνει την υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων και διευκολύνει τη δράση τους, προωθώντας ταυτόχρονα σημαντικές κρίσιμες επενδύσεις σε νέες υποδομές και δίκτυα. Ένας αέρας αισιοδοξίας πνέει και πάλι μετά από μια δύσκολη δεκαετία, στην ελληνική οικονομία”.

Να η ευκαιρία

Ο Λαρισαίος πολιτικός απηύθυνε προσκλητήριο συστράτευσης σε όλες τις υγιείς επιχειρήσεις του νομού, να αδράξουν την ευκαιρία και να εκμεταλλευθούν το ευνοϊκό για την ελληνική επιχειρηματικότητα περιβάλλον, τονίζοντας:

«Μαζί σχεδιάζουμε το μέλλον της χώρας. Ήδη συγκροτήθηκε Επιτροπή, που αποτελείται από άξιους επιστήμονες, με διεθνή καταξίωση και γνώση της αγοράς, η οποία θα εκπονήσει το νέο Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία, που θα μεγιστοποιεί τους ρυθμούς ανάπτυξης σε ορίζοντα δεκαετίας. Οι προτάσεις της Επιτροπής θα αποτελέσουν και τη βάση του σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα του δημόσιου διαλόγου, στον οποίο εκτιμώ ότι θεσμοί, όπως τα Επιμελητήρια, θα έχουν πρωτεύοντα ρόλο.

Προσκαλώ από το βήμα αυτό, όλες τις επιχειρήσεις του νομού να αξιοποιήσουν τα επενδυτικά εργαλεία του νέου ΕΣΠΑ αλλά και τα εθνικά προγράμματα, που σχεδιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Υπενθυμίζω την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για τις επενδύσεις που θα γίνουν στην καινοτομία, ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ για μια περιοχή όπως η δική μας, που διακρίνεται για την συνεισφορά της στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα στο τομέα της αγροδιατροφής, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και η νέα ΚΑΠ θα πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο, με τη σημαντική συμβολή του Επιμελητηρίου».

Τέλος, ο Χρήστος Κέλλας ευχήθηκε στους ανθρώπους του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου να ευοδωθούν οι στόχοι τους για τη νέα χρονιά, τονίζοντας ότι «θα είναι στο πλευρό τους, όπως το πράττει χρόνια τώρα».