Στέλλα Μπίζιου: Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μην ολοκληρώσουμε το έργο του Αχελώου

«Ένα έργο που έχει “στοιχειώσει” παρά τα απίστευτα ποσά που έχουν ήδη σπαταληθεί για να ολοκληρωθεί, ένα έργο που είναι –αποδεδειγμένα- φιλικά προς το περιβάλλον και πρόκειται να δώσει πνοή ζωής στον Θεσσαλικό κάμπο, ένα έργο για το οποίο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως θα υπάρχει τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση εάν δεν λύσουμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά το πρόβλημα της άρδευσης στη Θεσσαλία, είναι αυτονόητο πως δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μην το ολοκληρώσουμε».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου μιλώντας στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του κ. Γεραπετρίτη, παρουσία υπουργών, βουλευτών, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας καθώς και εκπροσώπων φορέων.

«Όπως έχει δηλώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης  καμία μεταρρύθμιση και καμία πολιτική απόφαση δεν είναι εύκολη. Σχεδόν πάντα υπάρχει κάποιος που θίγεται και κάποιος που αντιδρά και σχεδόν πάντα αυτοί έχουν κι ένα ποσοστό δίκιου, αυτή είναι η δουλειά των εκλεγμένων μας εκπροσώπων: να αντιλαμβάνονται ποιο είναι το “δημόσιο” συμφέρον και να το υπερασπίζονται απέναντι σε οποιαδήποτε άλλα», υποστήριξε η Λαρισαία βουλευτής, τασσόμενη ευθέως υπέρ της ολοκλήρωσης του έργου, ενώ στο τραπέζι της συζήτησης έθεσε, επιπλέον, το κόστος που θα κερδίσει το κράτος από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

«Είναι όλα υπολογισμένα στο ακέραιο. Τόσο τα χρήματα που θα χρειαστούν για την όποια αποκατάσταση του περιβάλλοντος, αν το έργο εγκαταλειφθεί, όσο και τα χρήματα που θα κερδίσει το κράτος και η ελληνική οικονομία στην αντίθετη περίπτωση. Οφείλουμε άμεσα να κάνουμε πράξη την προεκλογική μας δέσμευση και να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου. Άλλωστε έχει ήδη κατατεθεί οδικός χάρτης, τόσο από τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας», κατέληξε η κα Μπίζιου.