Ο καιρός της Πέμπτης

Πότε και που αναμένεται να είναι ισχυρά τα φαινόμενα. Η ένταση των ανέμων και η πορεία του υδράργυρου. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, την Πέμπτη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, στα ανατολικά και βόρεια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί το μηδέν έως τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Θράκη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ στην Μακεδονία πιθανώς να σημειωθούν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ, από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ -02 και 13 βαθμών Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα νότια. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στην Ήπειρο τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, από -02 έως 11 βαθμούς Κελσίου).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νότια, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα νότια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4-6 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τον 01 βαθμό έως τους 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 5-7 μποφόρ, στα δυτικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα νότια. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και τα νότια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, με ένταση 3 με 5 μποφόρ στα δυτικά και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα έχουν ένταση 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.