Τρίχρονο αγόρι κινδύνευσε να πεθάνει μετά από εμβόλιο ανεμοβλογιάς

Μια ασύλληπτη περιπέτεια βιώνουν οι γονείς ενός αγοριού τριών ετών στη Θεσσαλονίκη.

Το ζευγάρι είδε το παιδί του να παραλύει μετά από εμβόλιο ανεμοβλογιάς και ύστερα από απανωτές και λανθασμένες, όπως καταγγέλλει, διαγνώσεις των γιατρών.

Το παιδί έχασε την κινητικότητα του, μονίμως νύσταζε, ενώ σταμάτησε να μιλάει. Σε ιδιωτική κλινική όπου μεταφέρθηκε, ύστερα από διαβεβαιώσεις γιατρών σε άλλο νοσοκομείο ότι το παιδί είναι καλά, διέγνωσαν ότι έχει σκωληκοειδίτιδα και το παιδί υποβλήθηκε σε επέμβαση χωρίς όμως η κατάστασή του να βελτιώνεται.

Μετά, μάλιστα, από επιδείνωση της υγείας του χρειάστηκε η αεροδιακομιδή του προκειμένου να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» της Αθήνας.

Τελικά μετά από πολλές επισκέψεις σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα, το παιδί μπήκε στην εντατική μονάδα για δύο εβδομάδες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και σήμερα ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης για να αρχίσει πάλι να μιλάει και να κινήσει σωστά τα χέρια του.

Πάντως, σύμφωνα με τους παιδιάτρους, οι παρενέργειες στα εμβόλια είναι σπάνιες και μεμονωμένα περιστατικά. Οι γονείς πρόκειται να κινηθούν νομικά, όπως δηλώνουν στο STAR, ενώ ήδη έχουν απευθυνθεί σε ένα σύνδεσμο με τέτοια ιατρικά λάθη.

Πηγή: ant1news.gr