Ο καιρός της Κυριακής

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται για την Κυριακή, με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην ανατολική Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές από το βράδυ, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3-4 μποφόρ, βαθμιαία 4-5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, από το βράδυ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 02 και 09 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, καθώς και τα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 02 και 09 βαθμών Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και βαθμιαία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά, ο υδράργυρος θα κινηθεί από το μηδέν έως τους 10 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια. Από το μεσημέρι, θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, σταδιακά στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα)

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, που γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ, από το βράδυ στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, μέχρι το απόγευμα με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα γίνουν βορειοανατολικοί με ένταση τοπικά 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα
Την Δευτέρα, στα δυτικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, καθώς και με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ, δε στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.