Τηλεφωνική απάτη σε επιχειρηματίες των Φαρσάλων – Άγνωστοι…εμφανίζονται ως γνωστοί

Θύματα τηλεφωνικής εξαπάτησης από ύποπτο κύκλωμα, έχουν πέσει τις τελευταίες ώρες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των Φαρσάλων, χωρίς ωστόσο οι επίδοξοι απατεώνων να έχουν καταφέρει να αποσπάσουν κάποιο χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ε”, το κύκλωμα της απάτης λειτουργεί ως εξής: άγνωστοι οι οποίοι εμφανίζονται ως γνωστοί συγκεκριμένου Φαρσαλινού επιχειρηματία, από την πόλη των Φαρσάλων τηλεφωνούν από κινητό τηλέφωνο, σε άλλους επιχειρηματίες της περιοχής ζητώντας να εκτελεστεί παραγγελία ύψους 300-400 ευρώ.

Επικαλούμενοι το πρόσχημα, οτι βρίσκονται εκτός πόλης δηλώνουν οτι θα στείλουν τα χρήματα με κατάθεση στην τράπεζα. Στην συνέχεια επικοινωνούν ξανά, λέγοντας οτι έκαναν λάθος στην πληκτρολόγηση του ποσού και ότι δήθεν βάλανε 4.400 ευρώ, αντί για το αρχικό ποσό, ζητώντας παράλληλα να επιστρέψει ο επιχειρηματίας πίσω τα 4.000 ευρώ της διαφοράς. Για να τους πείσουν μάλιστα, στέλνουν με ηλεκτρονικό μήνυμα πλαστό τραπεζικό έμβασμα, στο οποίο φαίνεται η δήθεν μεταφορά χρημάτων.

Φαρσαλινός επιχειρηματίας, που υποψιάστηκε οτι πρόκειται για παράξενες κινήσεις πήγε στην οικογενειακή επιχείρηση του υποτιθέμενου πελάτη και τον αντίκρισε μέσα. Προς έκπληξή του, διαπίστωσε οτι δεν γνώριζε το παραμικρό και οτι πρόκειται για μια καλοστημένη απάτη.

Στην προσπάθεια τους να ενημερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επαγγελματίες της πόλης των Φαρσάλων διαπίστωσαν οτι αρκετοί από αυτούς ενοχλήθηκαν τηλεφωνικά την ίδια χρονική περίοδο και μάλιστα από τον ίδιο αριθμό, με το πρόσχημα μιας τηλεφωνικής παραγγελίας.

Για την καλοστημένη απάτη και δράση έχει ενημερωθεί το Α.Τ. Φαρσάλων, το οποίο διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία