Μετά το χαστούκι… ένορκη ανάκριση από τον Mητροπολίτη Λαρίσης

Ένορκη ανάκριση προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες σε βάρος 48χρονου ιερέα, σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να χειροδίκησε σε βάρος 60xρovης, διέταξε ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος.

Το πρωτόγνωρο περιστατικό αποκάλυψε η εφημερίδα «Ελευθερία» και έλαβε χώρα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, όταν ιερέας και επίτροπος με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας –κάτω από συνθήκες που θα διερευνηθούν– λογομάχησαν με την πιστή και ο εφημέριος όχι μόνο έχασε την ψυχραιμία του, αλλά και χειροδίκησε σε βάρος της γυναίκας.

Ο ιεράρχης μετά τις καταγγελίες σε βάρος του κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης διέταξε ένορκες ανακρίσεις για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αντικείμενο της διένεξης ήταν το… δεύτερο αντίδωρο που πήρε η πιστή. Μάλιστα, οι καταγγελίες θέλουν τον κληρικό να τη χαστουκίζει, να την τραβά από τα μαλλιά, να την χτυπά στον τοίχο έξω από το προσκυνητάρι, να τις αρπάζει τα αντίδωρα και να τα πετά κάτω.

Η 60χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, προκειμένου να υπάρξει και ιατρική γνωμάτευση. Το συμβάν έληξε μετά την παρέμβαση ψυχραιμοτέρων, ενώ ο ίδιος ο ιερέας φέρεται στη συνέχεια να ζήτησε από την 60χρονη να τον συγχωρέσει.