Με το “δεξί”…η χρονιά για τον Αχιλλέα!

Με νίκη ξεκίνησε το 2020 για τον Αχιλλέα Φαρσάλων, ο οποίος προσπέρασε με σκορ 1 – 0 το εμπόδιο του Αμπελωνιακού και έφτασε τους 18 βαθμούς και την 9η θέση στο φινάλε του πρώτου γύρου στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Αχιλλέας ναι μεν παρατάχθηκε με αρκετές ελλείψεις βασικών ποδοσφαιριστών του καθώς απουσίαζαν οι Τλούπας, Κατσανάκης και Σπύρος Παρθένης, όμως οι “νέοι” άρπαξαν την ευκαιρία και από την αρχή έδειξαν διάθεση και πίστη με στόχο να φτάσει η ομάδα του κ. Καπελιάνη σε ακόμη μια νίκη.

Στο πρώτο μέρος ο Αμπελώνας στα πρώτα δέκα λεπτά είχε την κατοχή δίχως όμως να απειλήσει σημαντικά την εστία του νεαρού τερματοφύλακα του Αχιλλέα Μαργαρίτη.

Εν συνεχεία οι γηπεδούχοι όχι μόνο ισορρόπησαν, αλλά ξεκίνησαν να χάνουν και σημαντικές ευκαιρίες, με την εκτέλεση φάουλ του Κομισόπουλου στο 14′ να περνάει λίγο άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχαν και τα σουτ των Λάμπρου Παρθένη και Καναβού στο 18′ και 25′ αντίστοιχα. Στο 35′ ο Βραζιτίκος σταμάτησε την προσπάθεια του Ιμεράι από τα αριστερά, ενώ στο 40′ το πλασέ του Γαγάρα δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο μέρος ο Αμπελώνας και πάλι για πέντε λεπτά είχε την πρωτοβουλία, όμως σε εκείνο το σημείο και με δυο αλλαγές του κ. Καπελιάνη ο Αχιλλέας ανέβασε κατακόρυφα απόδοση.

Οι Μάνος Πετράκης και Παπακωνσταντίνου πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο και έδωσαν φρεσκάδα και ταχύτητα στους γηπεδούχους, οι οποίοι αρχικά στο 52′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Πετράκης έσπασε στον Γαγάρα με τον τελευταίο να μην προλαβαίνει να πλασάρει με τον Βραζιτίκο σχεδόν εξουδετερωμένο.

Το σουτ του Αναγνώστη δεν βρήκε στόχο και έτσι φτάσαμε στο 55′ όταν αρχικά ο Γαγάρας πάτησε περιοχή, ανατράπηκε με τους ανθρώπους του Αχιλλέα να ζητούν πέναλτι, ο κ. Βασιλός άφησε την εξέλιξη της φάσης, ο Πετράκης πλάσαρε, ο Βραζιτίκος τον σταμάτησε όμως ο επερχόμενος Παπακωνσταντίνου με κεφαλιά πέτυχε το 1 – 0.

Στην συνεχεία οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση με τον Αχιλλέα να βρίσκει πολλά κενά στην άμυνα τους και να χάνει τρεις πολύ καλές στιγμές.

Αρχικά στο 65′ ο Παπακωνσταντίνου έγινε αποδέκτης όμορφης πάσας από τον Πετράκη, πλάσαρε όμως είδε τον Βραζιτίκο να τον σταματά εξ επαφής, ενώ στο 70′ ο Γαγάρας πλάσαρε λίγο πάνω από την εστία.

Στο 80′ ο Πετράκης με κεφαλιά σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Αμπελωνιακού.

Στα τελευταία λεπτά ο Αχιλλέας διαχειρίστηκε τον χρόνο και πανηγύρισε ένα πολύ σημαντικό εντός έδρας τρίποντο, ξεκινώντας με το “δεξί” την νέα χρονιά και παράλληλα κλείνοντας τον πρώτο γύρο στην 9η θέση με 18 βαθμούς.

Οι Συνθέσεις

Αχιλλέας Φαρσάλων (Χρήστος Καπελιάνης): Μαργαρίτης, Πετράκης Χρ., Μπερσιάνης, Τσούλης Δ., Τσούλης Θ., Κομισόπουλος, Αναγνώστης, Παρθένης Λ., Γαγάρας (83′ Μπαιράμι), Ιμεράι (50′ Παπακωνσταντίνου), Καναβός (50′ Πετράκης Μ.).

Αμπελωνιακός (Δημήτρης Δανιλούλης): Βραζιτίκος, Εζονά, Φετάου, Αλεξόπουλος Α., Αλεξόπουλος Σ., Δαλακώνης, Κυρίτσης, Νταλακούρας, Κουδέρης, Αλεξανδρής Δ, Κατσής.

Διαιτητική Τριπλέτα: Βασιλός, Μάνος, Γκαρέλης.