Ο καιρός της Παρασκευής

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 με 8 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών ή χιονόνερου τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 και τις πρώτες πρωινές ώρες έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Μακεδονία και μόνο στη Θράκη θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο, στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιουνίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μόνος στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 και τις πρώτες πρωινές ώρες έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02  έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται στις Κυκλάδες και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της Κρήτης με βαθμιαία εξασθένηση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 και τις πρώτες πρωινές ώρες έως 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ τις πρωινές ώρες, με βαθμιαία μικρή εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μόνο στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός το Σάββατο

Στην Κρήτη το Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και στα ορεινά ασθενών χιονοπτώσεων. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ωστόσο,  βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα δυτικά και νότια 6 μποφόρ. Το βράδυ στη Μακεδονία θα ενισχυθούν σε 6 με 7μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.