Χαρακόπουλος στην Περιφέρεια: Σύσκεψη με Καραμανλή για οδικό χάρτη για δρόμο Λάρισα – Φάρσαλα

Να υπάρξει άμεσα σύσκεψη των θεσμικών εκπροσώπων του νομού (βουλευτών, περιφερειάρχη και των δυο δημάρχων Φαρσάλων και Κιλελέρ) με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή με τη συμμετοχή των υπηρεσιακών παραγόντων του αρμόδιου υπουργείου, προκειμένου να ξεκαθαριστεί ο οδικός χάρτης για την υλοποίηση του δρόμου Λάρισα Φάρσαλα. Την παραπάνω πρόταση διατύπωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, λαμβάνοντας τον λόγο μετά τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια για την ενημέρωση σχετικά με την πορεία υλοποίησης της μελέτης για τον πολύπαθο δρόμο. 

Ο Θεσσαλός πολιτικός, στην παρέμβασή του σημείωσε ότι «μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων εθνικών οδών είναι εύλογο το αίτημα να επισπευσθούν μείζονος σημασίας προβληματικοί οδικοί άξονες, όπως ο δρόμος Λάρισα-Φάρσαλα». Όπως είπε, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον αρμόδιο υπουργό στις 13.09.19, εντός του 2020 θα ολοκληρωθεί η μελέτη παράκαμψης της Νίκαιας και θα είναι δυνατή η δημοπράτηση αυτού του τμήματος του έργου. 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος πρότεινε «επειδή κατανοώ ότι όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι -διότι αντίστοιχες διαβεβαιώσεις για την ολοκλήρωση της μελέτης υπήρξαν δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου για το 2017, το 2018 και για το 2019 από την προηγούμενη κυβέρνηση- να ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή με βουλευτές, περιφερειάρχη και δημάρχους προκειμένου να οριοθετηθεί ένας οδικός χάρτης για την υλοποίηση του έργου. Να μας πει ο υπουργός τα χρονοδιαγράμματα για τις μελέτες και να μας απαντήσει αν είναι διατεθειμένος να εκχωρήσει τμήματα της μελέτης στην Περιφέρεια, η οποία προσφέρεται να συνδράμει. Υπό αυτή την έννοια θεωρώ χρήσιμη την αποψινή σύσκεψη». 

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός βουλευτής, κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία στα Φάρσαλα, είχε πει πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, μετά την ολοκλήρωση των εθνικών οδών, για τον δρόμο στον οποίο έχουμε πληρώσει βαρύ φόρο αίματος.