Αποφασίστηκε κοινή συνάντηση Περιφερειάρχη, βουλευτών και δημάρχων με τον Κ. Καραμανλή

Για τον δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων

Νέο ραντεβού με τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, αναμένεται να οριστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, των βουλευτών του νομού Λάρισας και τους δημάρχους Φαρσάλων και Κικελέρ για τον δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων.

Παρουσιάζοντας αρκετά τεχνικά και οικονομικά ζητήματα,  στην σύσκεψη της Δευτέρας,  που συγκλήθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και συμμετείχαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου με την αντιδήμαρχο κ. Σοφία Χατζηπλή, βουλευτές, ο δήμαρχος Κιλελέρ και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο ίδιος εξέφρασε μεγάλες αμφιβολίες για τον νέο δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων, τόσο στο κομμάτι της παράκαμψης της Νίκαιας, όσο και για το υπόλοιπο κομμάτι, για το αν θα επιτευχθεί η ολοκλήρωσή τους.

Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να ζητήσουν νέα συνάντηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή για την πορεία του νέου δρόμου Φαρσάλων – Λάρισας, προτείνοντας με τη σύμφωνη γνώμη των παρευρισκόμενων να οριστεί ένα νέο ραντεβού με τον υπουργό κ. Καραμανλή, όπου θα του ζητηθεί πλήρης ενημέρωση για την πορεία των μελετών, ενώ θα του τεθεί και η πρόταση η Περιφέρεια Θεσσαλίας να αναλάβει την υλοποίηση του υπολοίπου των μελετών.

Η πρόταση αυτή βρήκε σύμφωνο το δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, ο οποίος αμέσως μετά τη σύσκεψη, έκανε την εξής δήλωση: «Παρακολουθήσαμε με προβληματισμό τα όσα είπε στην τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, σχετικά με την πορεία των μελετών του έργου. Για εμάς ως δημοτική αρχή, αλλά και για ολόκληρη την επαρχία Φαρσάλων, η κατασκευή του νέου δρόμου για τη Λάρισα είναι υψίστης σημασίας και προτεραιότητας.

Γι’ αυτό θεωρούμε και από την πλευρά μας επιβεβλημένη μία νέα συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, όπου παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων να αποσαφηνιστούν οι όποιες απορίες, ώστε το έργο να μπει επιτέλους στις ράγες της υλοποίησης».